DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Tatlı krizine nasıl engel olunur?

Tatlı krizine nasıl engel olunur?

Özellikle bayanların bir türlü çözüm bulamadığı tatlı krizine yakalanma sorunu bir kaç pratik bilgi ile ortadan kaldırılabilmekte.

Zayıflamak isteyen kişiler için en büyük engel olarak görülen tatlı ihtiyacı bütün planlarınızı alt üst edebilir.Özellikle çocukluk dönemlerinin kahramanı olan şekerin, en çok tüketilenler arasında olmasının sebebi endorfin adlı mutluluk hormonunu barındırmasından kaynaklanır.

Tatlı Krizine Neden Olan Etkenler

Tatlı krizine neden olan bir çok etkenin bulunduğu belirtiliyor. Bunlardan bazıları şekere olan bağımlılık, dengesiz beslenme, hastalık, psikojik durumlar olarak söylenebilir.Yapılan araştırmalara göre günlük alınan kalorinin 1/3’ünün şekerlerden karşılandığı ortaya çıktı.Şeker Bağımlılığı, uyuşturucu madde, sigara ve alkolden daha etkili bir bağımlılık olarak biliniyor.Başarısız diyet, dengesiz ve bilinç yapılan diyet kan şekerinizin düşmesine sebep olurken şekere olan ihtiyacınızın artmasına sebep olur.Düşen kan şekeri beyninizde açlık hissinin oluşmasına neden olacak ve sizi şekere yönlendirecektir.Tatlı Krizini Nasıl Önlerim?Aç kalmayın: aç kaldıkça kan şekeriniz düşer ve tatlıya duyduğunuz ihtiyaç artar. Bu nedenle düzenli beslenerek aç kalmanızı engelleyin.Vitamin, mineral alın: Tatlı krizini önlemek için, Vitamin B, Krom, Koenzime Q-10, Glutamin, Vitamin C, Asetil L-Karnitin kullanın.Yeterli Su Tüketin: Vücudunuzdaki sıvı kaybının beyninizde tatlı ihtiyacı algılanabileceğini gösteriyor. Bu nedenle bol sıvı tüketimine özen gösterin.İşlenmiş gıdalar tüketmeyin: Beyinde bulunan dopamin hormonunun artmasının nedenlerinden birisi olan işlenmiş gıdalar sizi açlık ve tatlı yeme isteğine sürükler.Düzenli Uyuyun: Düzensiz uyku, yorgun bir beden vücudun dinlenmesi ve mutlu olması için şekere ihtiyaç duyar. Uyku düzenine dikkat ederek ve bedeninizi yeterince dinlendirerek tatlı krizine girmenizi engelleyebilirsiniz.Tatlı Krizine Nasıl Engel Olurum?Beyninizde oluşan tatlı isteğine engel mi olmak istiyorsunuz?

  • Sıcak duş alarak bedeninizin rahatlamasını sağlayabilir, tatlı isteğinden bir nebzede olsa uzaklaşabilirsiniz.
  • Egzersiz yaparak mutluluk hormonunun salgılanmasını sağlayabilir, tatlı krizinden kurtulabilirsiniz
  • Dikkatinizi başka birşeye odaklayın. Aklınızdaki pastayı, çikolatayı bir kenara bırakıp dikkatinizi başka bir işe vermelisiniz.
  • Tatlı krizinden bir türlü kurtulamıyor ne yaptıysanız aklınızdan çıkmıyor mu? O zaman şu besinleri tüketerek krizinizi biraz olsun düşürebilirsiniz.
  • Ayçekirdeği, Kefir, Badem, Tatlı patates, Tarçın, Yulaf.

Pratik Öneriler;Stresten mümkün olduğunca uzak kalmaya çalışın.Kahve tüketimini azaltın.Sakız çiğneyin.