DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
TBB’den CDU’nun kararlarına isyan: Göçmenleri kaybedersin!

TBB’den CDU’nun kararlarına isyan: Göçmenleri kaybedersin!

Almanya’da koalisyonun büyük ortağı Hıristiyan Demokrat Birlik’in popülist sağ kesime hitap eden kararlar alması göçmen toplumdaki endişeleri arttırıyor.

Almanya’da koalisyonun büyük ortağı Hıristiyan Demokrat Birlik’in popülist sağ kesime hitap eden kararlar alması göçmen toplumdaki endişeleri arttırıyor. Berlin-Brandenburg Türkiye Toplumu bu tarz bir siyasetle göçmenlerin kazanılamayacağı konusunda uyardı.Almanya’da koalisyonun büyük ortağı olan Hıristiyan Demokrat Birlik’in (CDU) genel kurulunda tartışılan konular ve alınan kararlar, özellikle göçmen toplumunda tepki toplamaya devam ediyor. Tepki gösteren sivil toplum örgütlerinin başında ise Berlin-Brandenburg Türkiye Toplumu (TBB) geliyor.Önerge, tartışma ve kararları sert dille eleştiren TBB, özellikle çifte vatandaşlıktan ‘opsiyon modeli’ne dönme, burka yasağı koyma gibi kararları AfD seçmenine prim vermek olarak değerlendirdi. TBB sözcüsü Ayşe Demir, yayınladığı basın bildirisiyle, delegelerin GençCDU’lular’ın getirdiği karar taslaklarına gösterdiği ilgiyi eleştirdi.

CDU GÖÇMENLERİ KAZANMAK İSTEMİYOR

Demir, Almanya’da doğmuş olan gençlerin çifte vatandaşlık hakkının tekrar kaldırılması kararına yönelik olarak, “daha bu yasama döneminde getirilmiş olan bu hakkın tekrar ortadan kaldırılması önerisi CDU’nun amacının göçmen kökenli insanları kazanmak olmadığının göstergesidir” dedi.

BURKA YASAĞININ FRANSA’DA GÜVENLİĞE KATKISI OLMADI

CDU Genel Kurulnda karara bağlanan ‘Burka yasağı’ nı da eleştiren Demir, “Anayasaya uygunluğu tartışmalı olan bu tür bir yasağın güvenliğe hiçbir katkısı olmadığını Fransa’daki üzücü olaylar göstermiştir”, dedi.Ayşe Demir, politik sığınma yasasında öngörülen değişikliklere de değindi ve bu değişikliklerle “politik sığınma hakkının son kalıntıları da böylelikle ortadan kalkmış olur”, görüşünü savundu.

AMADEU-ANTONIO VAKFI İLE UĞRAŞACAĞINIZA NSU İLE UĞRAŞIN

CDU Genel Kurulu‘na Genç CDU’lular (Junge Union) tarafından getirilen bir karar taslağında Amadeu-Antonio-Vakfının Anayasayı Koruma Örgütü tarafından gözetim altına alınması ve devlet desteğinin kesilmesi talep edilmişti. TBB Sözcüsü Ayşe Demir bu taslak hakkında şu yorumu yaptı: “Anayasayı Koruma Örgütü ırkçılıkla mücadele veren demokratik kuruluşların peşine düşeceği yerde, NSU cinayetlerindeki başarısızlığının hesabını vermelidir.” Söz konusu vakıf Almanya’da aşırı sağ ve ırkçılığa karşı gösterdiği direnç ile biliniyor ve destekçileri arasında Yeşiller eşbaşkanı Cem Özdemir de var.

CDU AfD’YE MESAFE KOYMAK YERİNE PRİM VERİYOR

CDU kararlarını popülist sağ, İslam ve göçmen karşıtı AfD seçmenine prim vermek olarak değerlendiren TBB Sözcücü Ayşe Demir “Anlaşılan CDU’nun amacı AfD ile mesafe koymak değil, onlara yaklaşmak. Bu politikanın başını CDU gençliğinin çekmesi toplumumuzun geleceği için iyi bir gösterge değildir,” görüşünü savundu.