DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Teknoloji devi Apple’dan AB’ye serzeniş

Teknoloji devi Apple’dan AB’ye serzeniş

Teknoloji devi olan ünlü firma Apple’dan AB’ye serzeniş. Apple, Avrupa Birliği Komisyonu’nun ‘yetkisini aştığını’ iddia etti.Dünyanın en ünlü teknoloji markalarından biri olan Apple, Avrupa Birliği Komisyonu’na serzeniş de bulundu. Apple, İralanda’daki faaliyetlerinden dolayı 13 milyar avronun üzerinde vergi borcu çıkarttığı için AB Komisyonu’nun adil davranmadığını iddia etti. Ve ‘yetkisini aştığını’ dile getirdi. Apple’ın AB komisyonuna açtığı

Teknoloji devi olan ünlü firma Apple’dan AB’ye serzeniş. Apple, Avrupa Birliği Komisyonu’nun ‘yetkisini aştığını’ iddia etti.Dünyanın en ünlü teknoloji markalarından biri olan Apple, Avrupa Birliği Komisyonu’na serzeniş de bulundu. Apple, İralanda’daki faaliyetlerinden dolayı 13 milyar avronun üzerinde vergi borcu çıkarttığı için AB Komisyonu’nun adil davranmadığını iddia etti. Ve ‘yetkisini aştığını’ dile getirdi. Apple’ın AB komisyonuna açtığı resmi temyiz başvuru resmi gazetede yayımlandı.

Teknoloji devi Apple’dan AB’ye serzeniş

Apple'dan AB'ye serzenişTemyiz başvurusunda bulunan Apple, Avrupa Birliği Komisyonu’nun kendisine “adil” ve  “tarafsız” davranmadığını iddia etti. Ve İrlanda’nın kurumlar vergisi sistemini yeniden şekillendirerek yetkisini aştığını vurguladı. AB Komisyonu kararında “temel hukuki hatalar” olduğu vurgulanan başvuruda, ABKomisyonu’nun dosyadaki tüm delilleri incelemede de başarısız olduğu kaydedildi. Başvuruda, AB Komisyonu’nun kamu desteklemeleri hukukunu “beklenmeyen bir şekilde yorumlayarak” tazminat istemesinin “hukuki belirlilik ilkesinin” ihlali olduğuna işaret edilerek, Apple’a İrlanda’nın yerel bir şirketi olarak davranılmasının hatalı olduğu belirtildi.