DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Tektir etmesini de bilelim taktir etmesini de

Tektir etmesini de bilelim taktir etmesini de

Burada ben hiçbir siyasi düşünce gütmeyerek ve  taraflı olmayarak sade vatandaş fikirleriyle yazmak istiyorum. Bu coğrafya da yaşamak ne kadar zormuş bunu anlamak çok zor her güne yeni başlarken,inşallah bugün kötü haber yoktur. Güllük gülistanlık olduğunu beklerken birde ne görelim. Falan yerde Trafik kazası adı bile konmayan bir bebek ailesi ile birlikte feci bir şekilde

Burada ben hiçbir siyasi düşünce gütmeyerek ve  taraflı olmayarak sade vatandaş fikirleriyle yazmak istiyorum. Bu coğrafya da yaşamak ne kadar zormuş bunu anlamak çok zor her güne yeni başlarken,inşallah bugün kötü haber yoktur. Güllük gülistanlık olduğunu beklerken birde ne görelim. Falan yerde Trafik kazası adı bile konmayan bir bebek ailesi ile birlikte feci bir şekilde can verdi. Hemen peşine mecliste milletvekilleri başörtüsü için birbirine girdi veya kendilerince siyasi şov yapmaya başladı. Ertesi gün bir bakarsın yanı başımızda bulunan komşu ülkelerde sıkıntı, Bir bakarsın ekonomide bir dalgalanma, borsanın trendi iniş çıkış gösterir yatırımcıyı tedirgin etmeye başlar. O da ne üniversite öğrencileri sokaklarda parklarda hükümet aleyhine sloganlar atıyor. Bu geleceğimiz olan öğrencilerimiz adam gibi kendi branşlarında dünya ya isimlerini duyuracak başarılara imza atsa daha iyi olmayacak mı? Onların yerleri okulları sokaklar değil illaki demokratik haklarını  kullanmak gerek ama polisle çatışarak ülkenin temeline dinamit koyarak bir şeyler kazanılmayacağını aklı selim bir şekilde bilmeleri gerek, efendim  DSP,MHP ve ANAP döneminde projesi düşünülen hazırlanan , ve hayata geçirilmesi bu hükümet’e nasip olan ülkemizin menfaatini kapsayan marmaray projesini neden baltalarız veya Geçmişte emekleri olan hükümetleri hizmetlerinden dolayı açılış töreninde davet etsek veya o kurdelayı hep birlikte kesseniz ne olurdu kıyametmi kopardı.

 

Buda çok üzücü bir durum. Bu hizmeti sağcısı olsun, solcusu olsun muhafazakarı olsun ,dinlisi olsun,dinsizi olsun hepsi halkın faydalanması için yapılan hizmet değil mi? Çocuklar gibi mızıkçılık yapmak koskoca adamlara yakışıyor mu? “Geçmişine küfreden bir nesil geleceğinin karanlığında kaybolur” Bu ülkeye cumhuriyet tarihinden bu yana hizmeti ve emeği geçen hükümetlerin ve onun neferlerini ölmüş iseler rahmet sağ iseler minnetle anmak bize ve ülkemize yakışan en büyük davranıştır. Ülkemiz her yönüyle demokrasinin en fazla uygulandığı ülke , bence aşırı demokrasi bile bazen insanları raydan çıkarabilmektedir. Herkes kendine göre özgürdür ve herkes kendi yaptığı iyi veya kötü davranışlarından sorumludur. Ama ne varki; bizler gelenekçi toplum olarak bazen mahalle baskısı uygulamaya çalışırız buda karşıdaki insanı dejenere eder.

 

En büyük erdemlilik insanlara gösterilen değer ve itibardır. Bu itibarı toplum olarak ne kadar yaşayabiliyoruz, fazla uzağa gitmemize gerek yok günlük yaşantımızda bile kişiler arası iletişimiz artık menfaat ve çıkar ilişkileri üzerine kurulmuştur. En alt tabakadan tutunda en üste kadar hokbazlık ve yalakalık hastalığına yakalanmış bir toplum haline getirilmekteyiz. Burada kendini bunun dışında gören insanları tenzih ediyorum. Her gün hepimizin iş yerinde sokakta ,pazarda mahallede, toplantılarda ve çeşitli sivil toplum örgütlerinde karşılaştığımız hal ve davranışlar. Ben toplumuzda bazı insanları cahiliye döneminde putlara tapan ve  daha sonrası ondan bir medet ummayacağını anlayan topluma benzetiyorum günümüzde de kendi elimizle seçtiğimiz bizi yönetenlere köle olmaya çalışıyoruz daha doğrusu dalkavukluk yaparak bu kişilerden bir rant elde etmek için uğraşlar vermekteyiz eğer çıkarımıza ters düştüğü zamanda başlarız adamı yerden yere vurmaya veya bel altından vurmaya sevgili okurlar bu nasıl bir dünya nasıl bir yaşam anlamak mümkün değil ama inanıyorumki bu çürük zihniyetteki insanların sayısını eğitim ve maneviyat yoluyla aza intirgememiz gerek ayrıca ülkemizin bir saniye bile boş durmaya ne vakti nede zamanı vardır.
Çok çalışmalıyız ve üretken milletler seviyesine gelmeliyiz özellikle siyasilerimiz birbirlerin germeden ülke çıkarı için ellerini taşın altına koymalılar. Meclisteki ceylan derilerinin üzerinde oturan sayın vekillerimizin bu milletin vergisiyle alındığını ve kul haklarını üzerlerin de taşıdıklarını bilmeleri ve anlamaları gerektiğine inanıyorum. Artık Türkiye Cumhuriyeti Devleti dışa bağlı yaşamak istemiyor. Her halimizle bir ve bütün olmalıyız çıkar gruplarına prim vermeden ayrıca kısır çekişmelere fırsat vermeyecek bir yaşam tarzını bizlere sağlamaları ve bunun hayal olamadığını gerçek olabileceğini gösterecek siyasileri bekliyoruz haydi Türkiyem ileri haydi beyler oynamayın bu milletin kaderiyle.. Nasılki bir yanlış yapıldığı zaman halk olarak tektir ediyorsak bazı yapılan güzellikleride taktir etmeliyiz ki, O zaman millet olarak büyük güçümüzü bütün dünya ya ispatlayalım eğer birbirimiz yemeye çalışırsak bölünür parçalanır ve başka zihniyetlerin lokması haline geliriz bu fırsatı fırsatcılara asla ve asla kaptırmayalım  ülkemizin geleceğine bir tuğlada biz koyalım projesi bol ve geleceğinden endişe etmeyen hür ve zengin ülke olma yolunda neden olamayalım. sevgiyle kalın…