DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Tekvando’da Türkiye’nin gururu oldu

Tekvando’da Türkiye’nin gururu oldu

Avrupa’da düzenlenen Tekvando şampiyonasında birinci olan Nejla Ağatekin, Türkiye’nin gururu olarak Avrupa’da en iyi kadın tekvando antrenörü seçildi.

Romanya’da düzenlenen Avrupa Yıldızlar Tekvando Şampiyonası’nda Nejla Ağatekin, sampiyonluğu kazanarak Türkiye’nin gururu oldu. Avrupa’nın en iyi kadın tekvando antrenörü seçilen Nejla Ağatekin 7 altın, 2 gümüş, 5 bronz madalya kazandı.Romanya’nın Bükreş şehrinde düzenlenen şampiyonaya 412 sporcu katıldı. Birici olan Türkiye’den sonra, ikinci Rusya, üçüncü ise Sırbistan oldu.Türkiye’nin gururu olan Nejla Ağatekin, 

“2011 yılında da milli antrenör olarak görev aldım. O günden bu yana antrenör olarak milli takımda görev yapmaktayım. Bu ay Romanya’da yapılan Yıldızlar Şampiyonası’nda bayanlarda Avrupa şampiyonluğu, erkeklerde Avrupa ikinciliği elde ettik. Genel klasmanda Türkiye Milli Takımı olarak Avrupa şampiyonu olduk. Bir Türk hakem arkadaşımla orada turnuvanın en iyi bayan antrenörü ve hakemi seçildik. Son turnuvamız böyle başarılı geçti.”

Türkiye’de, Avrupa’da en iyi kadın antrenör seçilen ilk kişi olduğunu dile getiren Ağatekin, “Daha önce bayanlarda böyle bir başarı yoktu. Tabii bu, hem Türk Milli Takımı’nın hem de federasyonumuzun düzenli, istikrarlı, planlı, programlı bir şekilde çalışmasının bir sonucu. Federasyonumuz da çok başarılı. Aldığı olimpiyat şampiyonluğu, ikinciliğiyle üçüncülüğü bunun ispatıdır.” değerlendirmesinde bulundu.

“Haftanın 7 günü burada aktif olarak çalışıyorum. Sabah, akşam idmanlarımız var. Milli sporcular yetiştiriyorum. Gençlik ve Spor Bakanlığının kadrolu antrenörüyüm aynı zamanda. Kim gelirse, kapımız açık. Gelen herkese de spor yaptırıyoruz. Bir sporcunun yetişmesi en az 3-4 sene alıyor. Bu süre içinde de 2 milli sporcu yetiştirdim. Türkiye üçüncüleri, Türkiye sekizincileri yetiştirdim. Türkiye’de aldıkları dereceler milli takım kapılarını açtı. Ayrıca poomse diye bir kategorimiz var. Orada da milli sporcu yetiştirdik. Yeni gelecek küçük çocuklarımızı da aynı şekilde bu yolda çalıştırmaya devam ediyoruz.” dedi.