DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Teleferikte bulunan 110 kişiden kötü haber

Teleferikte bulunan 110 kişiden kötü haber

Fransa ile İtalya arasındaki dağda bulunan 110 kişiden kötü haber geldi. Mont – Blanc dağındaki arıza nedeni ile 110 kişi teleferikte mahsur kaldı.\r\n\r\n

Fransa ile İtalya arasındaki dağda bulunan 110 kişiden kötü haber geldi. Mont – Blanc dağındaki arıza nedeni ile 110 kişi teleferikte mahsur kaldı.Alp dağlarındaki teleferikte meydana gelen bir arıza nedeni ile çok sayıdaki turist havada mahsur kaldı. Mont-Blanc’taki teleferiğe yaklaşık 110 turist bindi. Ortalama 30 dakika süren yolculuk kabloların karışmadan doğan arıza nedeni ile bir anda durdu. Teleferiğin duruş saatinin 17.30’da durduğu kaydedildi.

Sorun uzun süre çözülemedi

teleferikTeleferiğin bir anda durması ile harekete geçen şirket teknisyenleri uzun süre sorunu çözemedi. Teknisyenlerin yetersiz kaldığı durumda jandarma devreye girdi. Jandarma helikopterle mahsur kalanları kurtarma operasyonu başlattı. Haute-Savoie Valisi Georges-François Leclerc, konu ile ilgili yaptığı açıklamada mahsur kalan 110 turistin durumunun iyi olduğunu belirtti.

Geceyi havada geçirecekler

Jandarmanın başlattığı operasyonda 110 turistten 50’sinin kurtarıldığı ve havanın kararması nedeni ile çalışmaların durdurulduğu açıklandı. Geriye kalan turistlerin ise geceyi havada geçireceği belirtildi. Şirket yöneticisi Mathieu Dechavanne, “Yine de neden bu kadar uzun sürdüğünü merak etmeye başlıyorlar” dedi.