DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
TEOG-1 öncesi altın tavsiyeler!

TEOG-1 öncesi altın tavsiyeler!

8.sınıf öğrencilerine, liselere giriş için uygulanan Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) Sistemi kapsamında gerçekleştirilen merkezi ortak sınavların ilkine dokuz gün kaldı. 2016-2017 eğitim yılının birinci döneminde uygulanacak TEOG-1 sınavı 23-24 Kasım tarihlerinde yapılacak ve sınavdan alınan puanlar karne notuna da etki edecek. İşte öğrencilere TEOG-1 öncesi altın tavsiyeler!Sınavın ilk gününde, Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve

8.sınıf öğrencilerine, liselere giriş için uygulanan Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) Sistemi kapsamında gerçekleştirilen merkezi ortak sınavların ilkine dokuz gün kaldı. 2016-2017 eğitim yılının birinci döneminde uygulanacak TEOG-1 sınavı 23-24 Kasım tarihlerinde yapılacak ve sınavdan alınan puanlar karne notuna da etki edecek. İşte öğrencilere TEOG-1 öncesi altın tavsiyeler!Sınavın ilk gününde, Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden, ikinci gününde Fen Bilimleri, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Yabancı Dil olmak üzere toplam altı temel dersten sınav yapılacak. Sınavda, öğrencilere her dersten çoktan seçmeli, 20 soru sorulacak; 40 dakika süre tanınacak. Değerlendirmede yanlış cevaplar doğruları etkilemeyecek. Öğrenciler olağanüstü haller ve özel durumlar dışında, kendi okullarında, önceden belirlenen sınıflarda sınava girecekler. Mazeret sınavı ise 17-18 Aralık’ta yapılacak, sonuçlar Ocak 2017’de açıklanacak.

TEOG-1 öncesi altın tavsiyeler!

TEOG-1’e girecek öğrencilerin kalan sürede istediği puanı almak için doğru bir çalışma stratejisi izlemeleri gerekiyor.Kalan sürede en önemli faktör adayların moral – motivasyonunu yüksek tutmaları, kendilerini olumsuz etkileyecek düşüncelerden ve konuşmalardan uzak durmaları olacak.Öğrenciler sınavda, okulun başladığı andan sınav anına kadar işlenilen konulardan sorumlu olacaklar.Adaylar sınava kadar tempoyu düşürmemeli ve son günleri görülen konuların tekrarına ayırmalılar.MEB’ in örnek soruları yayınladığı EBA doküman paylaşım sitesindeki tüm sorular ve konu kazanım testleri çözülmeli.Ders kitaplarındaki etkinlikler gözden geçirilip tekrar edilmeli.Önceki yıllarda sorulan sınav soruları çözerek yanlış yapılan konunun tekrarı yapılmalı.Sınav ortamı oluşturarak farklı kaynaklardan deneme sınavları çözülmeli. Deneme sınavları mutlaka süre tutarak ve sınav disiplini içerisinde çözülmeli. Böylece sınav süresini doğru kullanma alışkanlığı yerleşmiş ve süreyi yetiştirememe problemi aşılmış olur.Uygulanan deneme sınavlarında yanlış sayısı fazla çıkarsa moral bozup çalışma terk edilmemeli. Hatta yanlışlar sınavdan önce görüldüğü için sevinilmeli ve hala zaman varken düzeltme yoluna gidilmeli.

Sınavdan Önce

Sınavdan önceki son günlere gelindi. Kalan sürede beslenmeye ve uyku düzenine biraz daha dikkat etmek gerekiyor. Sakatlanmaya, yaralanmaya yol açabilecek basketbol, futbol gibi sporlar veya kaykay, paten kullanımı gibi faaliyetlerden uzak durmak gerekir.

Sınav Günü

Sınav sabahı extra bir kahvaltı yapmayın! Diğer günlerde nasıl kahvaltı ediyorsanız o şekilde kahvaltı edin, özellikle de ağır gelecek yiyeceklerden kaçının.Sınav esnasında, çok kaygılanır ve stres yaparsanız, 1-2 dakika sakin nefes alarak sakinleşin ve sınava öyle devam edin.

TEOG-1 Sınavı Konu Başlıkları:

Türkçe:Sözcükte ve Söz Öbeğinde Anlam     teogCümlede AnlamParçada AnlamEylemsiCümlenin ÖğeleriYazım KurallarıNoktalama İşaretleriYazı TürleriMatematik:Çarpanlar ve KatlarÜslü İfadelerKöklü İfadeler Fen Bilimleri:İnsanda Üreme Büyüme ve GelişmeBasit MakinalarT.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük:Bir Kahraman DoğuyorMilli Uyanış ve Yurdumuzun İşgaline TepkilerYa İstiklal Ya ÖlümDin Kültürü ve Ahlak Bilgisi: Kaza ve KaderZekat, Hac ve Kurban İbadeti (İnsanın Paylaşma ve Yardımlaşma İhtiyacı, İslam’ın Paylaşma ve Yardımlaşmaya Verdiği Önem)Yabancı Dil (İngilizce):FriendshipTeen LifeCooking