DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Tertemiz halılar için neler yapılabilir?

Tertemiz halılar için neler yapılabilir?

Halılar ev dekorasyonunun en önemli parçalarındandır. Koltuğumuza mobilyamıza uygun olması için günlerce mağaza mağaza gezip zor beğendiğimiz üstüne bir ton para verdiğimiz halılarımızın üzerine bir şey dökülünce nasıl üzülmeyelim. Bence çoğu bayan için ortak bir duygudur bu. Bu yazımızda halılarımızdaki kirlerden en kolay ve kısa sürede nasıl kurtulabiliriz, tertemiz halılar için neler yapılabilir? onu araştırdık. Buyurun

Halılar ev dekorasyonunun en önemli parçalarındandır. Koltuğumuza mobilyamıza uygun olması için günlerce mağaza mağaza gezip zor beğendiğimiz üstüne bir ton para verdiğimiz halılarımızın üzerine bir şey dökülünce nasıl üzülmeyelim. Bence çoğu bayan için ortak bir duygudur bu. Bu yazımızda halılarımızdaki kirlerden en kolay ve kısa sürede nasıl kurtulabiliriz, tertemiz halılar için neler yapılabilir? onu araştırdık. Buyurun birlikte bakalım…

Tertemiz halılar için…

**Leke olan kısma ılık su dökün ve ıslatın. Islattığınız bölgenin üzerine cam silme deterjanı, traş kremi, diş macunu veya maden suyu dökerek güzelce silin. Lekelerden kurtuldunuz…**Halıyı silmek için yaklaşık iki kilo civarında ılık suya, iki çorba kaşık kadar sıvı deterjan ve dört kaşık hali-temizlemekadarda beyaz sirke ekleyip karıştırın. Leke olan yeri bu karışımla ıslatıp çok bastırmadan silin. Temiz su ile ıslatılmış başka bir bez yardımı ile halıyı güzelce durulayın.**Çamurlanmış halınızı temizlerken çamur bulaşmış bölgeye yemek tuzu dökün. Yaklaşık 15 dakika bekleyin. Tuz çamuru çekecektir. Sonra o bölgeyi elektrikli süpürge ile çektirin. Süpürülen halıdaki çamur lekeleri sizi hiç zorlamadan ve halınıza zarar vermeden çıkacaktır.**Çamur lekesine karşı bir başka yöntemde ise sirkeli su hazırlayın. Kurumuş çamuru fırça yardımı ile fırçalayın, hazırladığımız sirkeli su ile o bölgeyi silin. Bu yöntemle de çamur lekeleri çıkacaktır.**Ev temizliğinde en çok kullanılan malzemelerden biri olan karbonat, halı temizliğinde de kullanılır. Bakterileri yok eden, kokuları gideren karbonat, nemi ve yağı çeken mısır nişastası ile birleştiğinde iyi bir halı temizleyiciye dönüşür. Bu karışım halının her yerine serpilir ve yaklaşık yarım saat beklenir. Ardından elektrikli süpürge ile süpürüldüğünde halılar temizlenecektir.**Karbonat lekenin üzerine dökülüp hafifçe ıslatılarak leke çıkarıcı olarak da kullanılabilir.** Ev temizliğinde sık kullanılan bir malzeme olan sirke, halılardaki lekeleri çıkarmak için de kullanılabilir. Fakat sirke, karbonat veya sodanın lekeyi çıkarmaya yetmediği durumlarda kullanılmalıdır. Çünkü halıda leke bırakabilir. Eğer mutlaka kullanılacaksa halının görünmeyen bir köşesinde denenerek leke bırakıp bırakmayacağı görülebilir.**Leke bırakmaması için damıtılmış beyaz sirke kullanılarak da halı temizliği yapılabilir. Bir miktar damıtılmış beyaz sirke, aynı oranda suyla karıştırılarak halıya sprey şeklinde sıkılır. Birkaç dakika içine çekmesi beklendikten sonra durulanır.**Doğal temizlik yöntemlerinin dışında arap sabunu kullanmak da halıların güzelce temizlenmesine yardımcı olur.