DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
THY, Berlinlilerin havalimanı yarasını kötü kaşıdı

THY, Berlinlilerin havalimanı yarasını kötü kaşıdı

Türk Hava Yolları’nın (THY) Berlin’in Tegel Havalimanı’ndaki devasa reklamı ile kızdırdı. Tegel Havalimanı bir başkent için oldukça mütevazı büyüklükte bir havalimanı. Reklam verilen alan ise neredeyse havalimanının boyu ile yarışacak büyüklükte. Üzerindeki reklam metni ise özellikle şu günlerde çok sayıda Almanı çıldırtacak nitelikte. Reklamda, İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki dev CIP Lounge resmi kullanılmış. Bu şekilde adeta

Türk Hava Yolları’nın (THY) Berlin’in Tegel Havalimanı’ndaki devasa reklamı ile kızdırdı. Tegel Havalimanı bir başkent için oldukça mütevazı büyüklükte bir havalimanı. Reklam verilen alan ise neredeyse havalimanının boyu ile yarışacak büyüklükte. Üzerindeki reklam metni ise özellikle şu günlerde çok sayıda Almanı çıldırtacak nitelikte.

Reklamda, İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki dev CIP Lounge resmi kullanılmış. Bu şekilde adeta İstanbul’daki havalimanı ile Berlin’deki Tegel Havalimanı yanyana getirilmiş. Üzerindeki yazı ise adeta mesajı hala anlamamış olanlara yönelik: “İstanbul’daki Lounge’ımız bazı havalimanların kendisinden bile daha büyük”

THY BILD GAZETESİ’NE CEVAP BİLE VERMEDİ

Reklamı küçük düşürücü bulan Bild gazetesi derhal Havalimanı Cemiyeti ile irtibata geçti, ancak cemiyet topu THY’ye attı. Tegel Havalimanı ise Bild’e yaptığı açıklamada reklamı sadece cinsellik iması taşıma, şiddeti yansıtma ve siyasi açıdan yakışıksız ifadeler içerip içermediğini anlamak için gözden geçirebileceklerini söylemiş. THY ise Bild gazetesinin sorularına cevap vermeyi bile düşünmemiş.

BERLİN SCHÖNEFELD HAVALİMANI DÜNYANIN EN KÖTÜSÜ

Bild, THY’nin reklamını ne kadar küçük düşürücü ve alaya alıcı olarak görse de, Berlin’deki havalimanı krizi bir gerçek. Berlin’deki iki havalimanından biri olan Schönefeld Havalimanı bir araştırmaya göre dünyanın en kötü havalimanı. Seyahat portalı ‘eDreams’ın 65 bin müşteri değerlendirmesinden yola çıkarılarak ortaya koyduğu sonuca göre Schönefeld Havalimanı küçüklüğünden, sunduğu hizmetlere kadar her konuda en kötü olmayı başarıyor.

YILAN HİKAYESİNE DÖNEN BER’İN NE ZAMAN AÇILACAĞI HALA BELLİ DEĞİL

Tegel Havalimanı’nın iptal edecek ve Schönefeld Havalimanı’nın olduğu yere yapılacak büyük ve modern havaliman BER’den ise hala net bir haber yok. Tek bilinen şey bu havalimanının önümüzdeki yıl da hizmete açılamayacak olması. BER’in tamamlanması için atanan sorumlular birkaç defa değiştirilmesine rağmen havalimanının açılış tarihi sürekli erteleniyor. Havalimanının en son yaz aylarından önce açılması gerekiyordu. Şimdi ise açılış yeni bir sorumlu atanır atanmaz ne zaman olacağı belli olmayan bir tarihe ertelendi.