DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
TSK: Yönetime el koyuldu

TSK: Yönetime el koyuldu

Türk Silahlı Kuvvetleri, ülke yönetimine el konulduğunu açıkladı.\r\n\r\n

Türk Silahlı Kuvvetleri, ülke yönetimine el konulduğunu açıkladı.

Türkiye, 12 Eylül 1980’den yaklaşık 36 yıl sonra ilk kez darbe girişimine sahne oldu. İstanbul’da jandarma birliklerinin iki boğaz köprüsünü de Anadolu’dan Avrupa’ya geçiş yönünde kapatmalarıyla farkına vardığı gelişmeler Ankara semalarında savaş uçaklarının alçak uçuşlarıyla netlik kazanmaya başladı. Kızılay’daki Genelkurmay Başkanlığı karargâhının önüne çıkan yolların kapatılmasıyla devam eden gelişmeler sırasında Başbakanlık MİT Müsteşarlığı’nın bulunduğu Yenimahalle ilçesinde alçak uçuş yapan helikopterlerden ateş açıldığı haber verildi. 

Gelişmeler üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü bütün polis teşkilatını görev başına çağırırken Genelkurmay Başkanlığı’nın hemen yanında bulunan İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü binalarından bazı polislerin Genelkurmay karargâhına yöneldikleri bildirildi. Yaklaşık 1,5 saat süren bu olağanüstü askeri hareketlilik sırasında hükümet ve Cumhurbaşkanlığı’ndan hiçbir açıklama gelmedi.

Saat 23:00’te Başbakan Binali Yıldırım “Kalkışma ihtimali üzerinde duruyoruz” ihtimali üzerinde yaptı.

1. Ordu’ya bağlı zırhlı birlikler bünyesindeki tanklar ve zırhlı kariyerlerle Atatürk Havalimanı kapatıldı.

Başbakan Binali Yıldırım, “Bu bir kalkışmadır. Bunu yapanlar en ağır şekilde bedelini ödeyeceklerdir. Asker içinde bir yapılanma girişimde bulundu. Buna henüz darbe mümkün değil” dedi.