DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Türbanlı işsizlere işsizlik ödeneği verilmeyecek

Türbanlı işsizlere işsizlik ödeneği verilmeyecek

Danimarka’da işsiz türbanlı vatandaşların çalıştıkları iş yerlerinde, işverenlerin türban yasağı getirmesi halinde kişi türbanını çıkarmak zorunda kalacak. Türbanlı işsizlere işsizlik ödeneği verilmeyecek. Bunun üzerine önerilen işi kabul etmeyen kişiler ise işten çıktıkları durumda işsizlik ödeneği alamayacak. Avrupa Adalet Divanı 14 Mart’ta alınan kararda işverenlerin çalışanlarına “görülebilir bir şekilde herhangi bir siyasi, felsefi ya da dini simge taşımalarını”

Danimarka’da işsiz türbanlı vatandaşların çalıştıkları iş yerlerinde, işverenlerin türban yasağı getirmesi halinde kişi türbanını çıkarmak zorunda kalacak. Türbanlı işsizlere işsizlik ödeneği verilmeyecek. Bunun üzerine önerilen işi kabul etmeyen kişiler ise işten çıktıkları durumda işsizlik ödeneği alamayacak.

Avrupa Adalet Divanı 14 Mart’ta alınan kararda işverenlerin çalışanlarına “görülebilir bir şekilde herhangi bir siyasi, felsefi ya da dini simge taşımalarını” yasak getirebileceğini hükmetmişti.

Türbanlı işsizlere işsizlik ödeneği verilmeyecek

Danimarka Halk Partisi Entegrasyon Sözcüsü milletvekili Martin Henriksen’in ‘‘İşsizlik kasalarının, türbanını çıkarması istenmesine karşın bunu kabul etmeyen türbanlı işsizlerin işsizlik ödeneklerini kesme hakkı olup olmadığı’’ sorusuna karşılık Danimarka Çalışma Bakanı Troels Lund Poulsen, bu kurallara ilişkin açıklık getireleceğini açıklamıştı.

Danimarka Halk Partisi milletvekili Henriksen ‘‘Danimarka toplumunda bizim, İslamcı eğilimlere hayır deme hakkımız önemli. Burka, hijab ve başörtüsü insanları temiz ve temiz olmayan diye bölen bir ideolojinin simgeleri’’ diye konuştu.