DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Türk Bayrağı yasağına tepkiler git gide artıyor

Türk Bayrağı yasağına tepkiler git gide artıyor

Avusturya’da darbe girişimine karşı olan Türklerin, ev ve balkonlarına Türk bayrağı asması yasaklandı. Bu kararın üzerine tepkiler git gide artıyor.\r\n\r\n

Avusturya’da darbe girişimine karşı olan Türklerin, ev ve balkonlarına Türk bayrağı asması yasaklandı. Bu kararın üzerine tepkiler git gide artıyor.turk-bayragiAvusturya‘nın Wiener Neusttadt kentinde uygulanan bu yasak tüm kentte büyük yankı uyandırdı. Sosyal Demokrat Partili (SPÖ) Wiener Neustadt Belediye Encümeni Meral Karataş konu ile ilgili AA muhabirine bir açıklamada bulundu. AA’ya yaptığı açıklamada “Türkiye’deki darbe girişimine karşı çıkan Avusturya’daki Türk toplumunun sindirilmek istendiğini” vurgusunu yaptı.Darbeye karşı çıkan Türk ailelerin evlerine ve balkonlarına bayrak asmalarına gelen yasağı ve bundan rahatsızlığını  “kışkırtma ve provokasyon” olarak yorumladı. Bayrak asılmanın kötü bir amaçla yasaklanmadığını sadece bayrak asanların veya asacak olanların tehdit edildiğini ifade etti. Sosyal Demokrat Partili (SPÖ) Wiener Neustadt Belediye Encümeni Meral Karataş “Belediye Başkanı’nın ‘Türk bayrağı asmayın’ tehdidi, tamamen propaganda amaçlıdır. Şu an halkın gözünde belediye başkanı kurtuluş savaşı kazanmış bir kahraman olarak görülüyor. Oysa insanlar, sadece darbeye karşı demokratik tepkilerini gösterdiler.” dedi.

“Türk toplumu olarak endişeliyiz”

Meral Karataş, Belediye Başkanı Schneeberger’in” Türk dernekleriyle görüşme önerisine karşı çıktığını ve Türk toplumuna karşı daha sert tedbirler alacaklarını” ifadesinde bulundu. Karataş, “Wiener Neustadt’ta yaşayan Türkler, büyük bir korku içerisinde. Yabancı düşmanlığı siyasiler eliyle körükleniyor. Türk toplumu olarak endişeliyiz.” şeklinde konuştu. İşte önemli isimlerden gelen o tepkiler…Şems Derneği Başkanı Tekin Özdemir;“Türkiye’de darbe olmuş. İnsanlar bayrak asarak demokratik bir şekilde tepki gösterdi. Biz, ‘Sizi destekliyoruz.’ demelerini beklerdik. Sanki darbeciler masum, darbeye direnenler suçlu gibi bayrak asanların ülkeyi terk etmesi istendi. Biz barış içerisinde, kendi kimlik ve kültürümüzle yasalar çerçevesinde burada yaşamak istiyoruz. Kimsenin ülkesini elinden almak gibi niyetimiz yok.”ADD Wiener Neustadt Şube Başkanı Tülay Atan;“Türk bayrağının asılmasının engellenmesi oy kaygısıyla atılmış siyasi bir adımdır. Burada büyüyenler olarak bizler iki vatanlı insanlarız. Her iki tarafın karşılıklı anlayışa, sağduyu ve sakinliğe ihtiyacı var.”