DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Türk esnafları öldüren NSU’nun hedefinde Yahudiler de varmış

Türk esnafları öldüren NSU’nun hedefinde Yahudiler de varmış

Almanya’da dokuz Türk on esnafın ve bir polis memurunun ölümüne ve bombalı saldırılarla çok sayıda insanın yaralanmasına sebep olan NSU adlı terör hücresinin hedefinde sadece Türklerin olmadığı anlaşıldı. Federal Suç Dairesi’nin (BKA) ele geçirdiği bir listeye göre terör grubunun hedefinde Yahudiler de vardı.  BKA bu bilgiyi son NSU duruşmasında mahkemeye sundu.BKA bu bilgileri mahkemenin talebi

Almanya’da dokuz Türk on esnafın ve bir polis memurunun ölümüne ve bombalı saldırılarla çok sayıda insanın yaralanmasına sebep olan NSU adlı terör hücresinin hedefinde sadece Türklerin olmadığı anlaşıldı. Federal Suç Dairesi’nin (BKA) ele geçirdiği bir listeye göre terör grubunun hedefinde Yahudiler de vardı.  BKA bu bilgiyi son NSU duruşmasında mahkemeye sundu.BKA bu bilgileri mahkemenin talebi üzerine soruşturmaya başlamıştı. Bunun sebebi ise bir bekçinin geçtiğimiz yılın sonunda yaptığı bir açıklaması olmuştu. Bekçi, sanık Beate Zschaepe ve suç ortağı Uwe Mundlos’u Nürnberg’de işlenen ilk NSU cinayetinden altı ay önce Berlin’de bir sinagogun yanındaki kafede gördüğünü söylemişti. Bekçinin anlattığına göre Zchaepe ve Mundlos’un ellerinde haritalar vardı.

ZSCHAEPE VE MUNDLOS’UN YANINDAKİ İKİ KİŞİ HALA TESPİT EDİLEMEDİ

BKA, ellerindeki listede kafenin yanındaki sinagogun da yazılı olduğunu söylüyor. Buna göre örgütün hedefinde Müslümanlar kadar Yahudiler de var. Ancak kafedeki buluşmanın suikast amaçlı olup olmadığı bilinmiyor. Bekçinin anlattığına göre Zschaepe ve Mundlos’un yanında kimliği bilinmeyen bir kadın ve bir erkek daha vardı. Mahkeme bu konuyla ilgili olarak da araştırma yapılması için ilgili mercilere görev vermişti. Hatta mahkeme, aynı gün Berlin’e gelen Saksonyalı bir Neonazi hakkında bilgi edinilmesini istemişti. Bu kişinin Berlin’de gizlice fotoğrafı çekilmiş, anca Saksonya Anayasayı Koruma Teşkilatı mahkemeye ilgili belgelerin artık olmadığını bildirmişti.

LİSTEDE 233  YAHUDİ KURULUŞUNUN ADI GEÇİYOR

NSU ile ilgili veri bankası dava boyunca hep konu olmuştu. Veri bankasında NSU’nun ardında bıraktığı 10 bin adres var. Bunların arasında 233 Yahudi kuruluşu da var. Ancak bunun yanı sıra listede parti, kilise ve cami adresleri de mevcut. Örgüt Yahudiler ile ilgili planlarını neden yerine getiremedi sorusu da cevap bekliyor.NSU; sekizi Türk, biri Yunanlı dokuz esnaf ve bir Alman polisi öldürmekle suçlanıyor. Örgüt, 2000 ile 2006 yıllarında ekserisi Türk olan göçmen esnafa yönelik seri cinayetler gerçekleşirmiş, Nürnberg’de bir, Köln’de iki bomba patlatmış, bir Alman polisi öldürmüş ve 15 soygun gerçekleştirmişti. NSU’nun başka kaç üyesi veya destekçisi olduğu hala bilinmiyor. Ancak Alman polisinin cinayetlerin üzerine gidiş tarzı kadar muhbirlerle ilgili skandallar güvenlik birimleri kadar Alman hükümetini de büyük sıkıntıya sokmuştu. Özellikle Alman medyasının Türk esnafa yönelik cinayetleri ‘döner cinayetleri’ olarak nitelendirmesi, cinayete kurban gidenlerin akrabalarının şüpheli olarak görülmesi Türk toplumunda büyük bir güven kaybına sebep olmuştu. Örgüt ortaya çıktıktan sonra tutuklanan Beate Zschaepe ise konuşmamakta ısrarlı.