DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Türk genç yaptığı robot ile büyük başarı topladı

Türk genç yaptığı robot ile büyük başarı topladı

Türk asıllı Alara Güler’in yaptığı robot büyük bir başarı elde etti. ‘TohumBot’ adındaki efsanevi robot dünya ikincisi oldu.Tayvan Uluslararası Bilim Fuarı’nda bir Türk’ün başarı başarı rüzgarları esti. Tayvan’da düzenlenen fuara 23 ülkeden katılım sağlandı. Tam 247 projenin katıldığı Tayvan Uluslararası Bilim Fuarı’na Türk genç damgasını vurdu. Türkiye’yi temsil etmek için Üsküdar Amerikan Lisesi Öğrencisi Alara Güler, “TohumBot” adından

Türk asıllı Alara Güler’in yaptığı robot büyük bir başarı elde etti. ‘TohumBot’ adındaki efsanevi robot dünya ikincisi oldu.Tayvan Uluslararası Bilim Fuarı’nda bir Türk’ün başarı başarı rüzgarları esti. Tayvan’da düzenlenen fuara 23 ülkeden katılım sağlandı. Tam 247 projenin katıldığı Tayvan Uluslararası Bilim Fuarı’na Türk genç damgasını vurdu. Türkiye’yi temsil etmek için Üsküdar Amerikan Lisesi Öğrencisi Alara Güler, “TohumBot” adından bir robot yaptı. Bu robot “Tarımsal Uygulamalar için Düşük Maliyetli Yarı – Otonom Mobil Robot” adlı projesiyle dünya ikincisi oldu.

Türk genç yaptığı robot ile büyük başarı topladı

Üsküdar Amerikan Lisesi Öğrencisi Alara Güler’in hayata geçirdiği TohumBot, küçük ve orta ölçekli insansız bahçe tarımı alanlarında kullanılacak. Robot aynı işi daha az insan gücü kullanımı ve maliyet açısından tarım sektöründeki verimi arttıracak.

TohumBot dünya ikincisi seçildi

Alara Güler, Taipei Türk Ticaret Ofisi İkinci Katibi Erhan Gülmez ile Intel Tayvan Başkanı Dr. Nan Shyan Chu’nun katıldığı törende ödülünü aldı. Genç kız dünyanın elektronik devlerinden Tayvan’dan bu ödülü aldığı için çok mutlu olduğunu ve insanlık adına daha yararlı işler yapacağını söyledi. Alara’nın ödülünü aldığı sırada Kimya öğretmeni Talha Kılıç’da yanında bulundu.