DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Türk subayların sığınma başvuruları kabul edildi!

Türk subayların sığınma başvuruları kabul edildi!

NATO’da görev alan Türk subayların sığınma başvuruları kabul edildi. Başvurularının kabul edilmesi ile birlikte o ülkede oturma izini de kazanmış oldular. 15 Temmuz Cuma gecesi başarısız sonuçlanan darbe girişiminin sonrasında Norveç’e sığınma talebinde bulunan 4 Türk subayın başvuruları kabul edildi. Sığınma başvuruları kabul edilen Türk subaylar Norveç’te çalışma ve oturma hakkı da kazanmış oldular. Çıkan

NATO’da görev alan Türk subayların sığınma başvuruları kabul edildi. Başvurularının kabul edilmesi ile birlikte o ülkede oturma izini de kazanmış oldular.

15 Temmuz Cuma gecesi başarısız sonuçlanan darbe girişiminin sonrasında Norveç’e sığınma talebinde bulunan 4 Türk subayın başvuruları kabul edildi. Sığınma başvuruları kabul edilen Türk subaylar Norveç’te çalışma ve oturma hakkı da kazanmış oldular. Çıkan bu haberleri ise subayların avukatı Kjell Mç Brygfjeld, doğruladı.

Türk subayların sığınma başvuruları kabul edildi!

Sığınma talebinde bulunan subayların kabul edilmesi NATO ve Türkiye arasında ciddi sorunlara dönüşebileceği düşünülüyor. Bunun yanı sıra siyasi yorumcular da bu durumu ‘dikkat çekici’ olarak yorumladı. Yorumcular diğer Avrupa ülkelerinin Norveç’i örnek alması halinde Türkiye ile gerilen ilişkilerin daha da kötüye gideceği belirtiliyor.

Geri dönmeleri istenen 4 Türk subayı daha önce VG adlı gazeteye bir açıklama yapmıştı. Açıklamalarında 15 Temmuz darbe girişimi ile alakaları olmadıklarını ve geri dönerlerse tutuklanmaktan korktuklarını belirtmişlerdi. Aileleri ile birlikte Norveç’e kabul edilen subayların gizli bir adreste yaşamlarını sürdüklerini ortaya çıktı.