DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Türk yolcular Viyana Havalimanı’nda mahsur kaldı

Türk yolcular Viyana Havalimanı’nda mahsur kaldı

Viyana Havalimanı’nda Türk yolcular mahsur bırakıldı. Schengen vizesi olmayan Türk yolcular otellere gönderilmedi. Türk yolcular isyan etti.

Viyana Havalimanı’nda Türk yolcular mahsur bırakıldı. Schengen vizesi olmayan Türk yolcular otellere gönderilmedi. Türk yolcular isyan etti.İstanbul-Londra seferi uçuş yapan uçağın arıza yapmasıyla tüm yolcular Viyana Havaalanı’na zorunlu iniş yaptı. British Airlines firmasına ait olan uçakta bulunan 249 yolcu bekleme salonuna alındı. Bekleme salonunda uzun süre bekleyen yolcular havayolu şirketinin yönelttiği otellere gönderildi. 249 yolcunun içerisinden 49 Türk yolcu Schengen vizesi olmadığı için otellere gönderilmedi. 49 Türk yolcu Viyana Havaalanı’na da mahsur bırakıldı.

Türk yolcular isyan etti

viyana-havalimaninda-turk-yolcular1Schengen vizesi olmadığı için mahsur kalan 49 yolcu isyan etti. Yolcuların aralarında yaşlı, hasta ve çocuklarda bulunuyordu. Bekleme esnasında bir yaşlı kadın fenalık geçirdi. Yüksek tansiyon nedeni ile fenalık geçiren kadına anında müdahale edildi. 49 Türk yolcunun içerisinde AK Parti kurucu üyelerinden ve gazeteci Ayşe Böhürler vardi. Ayşe Böhürler bu durumun kesinlikle kabul edilemez olduğunu ifade ederken, “Saatlerce havalimanında bekletildik. Birçok vatandaşımız Schengen vizesi olmadığı gerekçesiyle limandan dışarı çıkartılmadı. Viyana polisinin yaptığı kabul edilemez” dedi.viyana-havalimaninda-turk-yolcular2Beklemekten yorulan ve havaalanında sabahlamak zorunda kalan yolcular sandalyelerde uykuya daldı.Skandal haberi sosyal medyadan öğrenen Bayram Özkan, mağdur olan Türk vatandaşların yardımına koştu. Bayram Özkan, “ Burada haksız ve lüzumsuz yere bekleme salonuna hapsedilen vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için buraya geldim” dedi.Uçağın arızalanması ile zorunlu iniş yapan yolcular sabah 08.35’te uçuşlarını tekrar gerçekleştirecek.