DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Türkçe klipli seçim şarkısına ceza geldi!

Türkçe klipli seçim şarkısına ceza geldi!

Bulgaristan Merkez Seçim Komisyonu’ndan Türkçe klipli seçim şarkısına beklenmedik bir ceza uygulandı. Bulgaristan’da parlamentom seçimleri ile ilgili bugün beklemedik bir gelişme yaşandı. Seçimler kapsamında DOST Birliği’nin hazırladığı Türkçe klibe yasak getirildi. Bulgaristan Merkez Seçim Komisyonu, 1989 yılında yıkılan eski komünist rejiminin Bulgaristan’daki Müslüman ve Türklere yapılan acı günleri konu alan seçim klibin paylaştığı ortamlarda kaldırılması istendi. Türkçe klipli

Bulgaristan Merkez Seçim Komisyonu’ndan Türkçe klipli seçim şarkısına beklenmedik bir ceza uygulandı.

Bulgaristan’da parlamentom seçimleri ile ilgili bugün beklemedik bir gelişme yaşandı. Seçimler kapsamında DOST Birliği’nin hazırladığı Türkçe klibe yasak getirildi. Bulgaristan Merkez Seçim Komisyonu, 1989 yılında yıkılan eski komünist rejiminin Bulgaristan’daki Müslüman ve Türklere yapılan acı günleri konu alan seçim klibin paylaştığı ortamlarda kaldırılması istendi.

Türkçe klipli seçim şarkısına ceza geldi!

Irkçı ve aşırı milliyetçi Birleşik Vatanseverler Koalisyonu’nun yaptığı suç duyurusu ile adım atan komisyon yeni bir karar aldı. Artık seçimlerde sadece “Bulgarca dilinin kullanılmasını öngören yasanın ve iyi ahlak kurallarının ihlal edildiği” gerekçesi ile bu yasağın getirildiğini savundu.

Ayrıca komisyon yapılan uyarının sonrasın DOST Birliği bu klibi kaldırmazsa para cezasına çarptırılacağını belirtti. Daha önce de Türkiye’nin Sofya Büyükelçisi Süleyman Gökçe’nin göründüğü başka bir klibe de yasak getirmişti.