DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Türkiye Almanya Film Festivali siyasi kavganın mağduru

Türkiye Almanya Film Festivali siyasi kavganın mağduru

Ankara ile Berlin arasındaki gerilim, iki ülke arasındaki ilişkileri sanat düzeyinde ileri taşımaya yönelik projeleri de olumsuz yönde etkiliyor. Bundan bu akşam başlayacak olan Nürnberg Türkiye Almanya Film Festivali de nasibini aldı. Festivalin açılışında Nürnberg Belediye Başkanı Ulrich Maly ile Nürnberg Başkonsolosu Yavuz Kül açılış kutlamalarında konuşma yapmayacak.Sebebi ise iki ülke arasında oluşabilecek uyumsuzluğun önüne

Ankara ile Berlin arasındaki gerilim, iki ülke arasındaki ilişkileri sanat düzeyinde ileri taşımaya yönelik projeleri de olumsuz yönde etkiliyor. Bundan bu akşam başlayacak olan Nürnberg Türkiye Almanya Film Festivali de nasibini aldı. Festivalin açılışında Nürnberg Belediye Başkanı Ulrich Maly ile Nürnberg Başkonsolosu Yavuz Kül açılış kutlamalarında konuşma yapmayacak.Sebebi ise iki ülke arasında oluşabilecek uyumsuzluğun önüne geçmek. Nürnberg Sehir Sözcüsü’nün anlattığına göre ilgili birçok kurum ve kuruluş bu yönde fikir birliğine vardı. Geçtiğimiz yılki festivalde Türk temsilcinin konuşması esnasında PKK taraftarları protesto girişiminde bulunmuşlardı. Aynı kesimler bu yıl da protesto düzenleyeceklerini duyurmuşlardı.

SOL PARTİ TÜRKİYE’NİN TEMSİLCİLERİNİ FESTİVALDE GÖRMEK İSTEMİYOR

  1. Türkiye Almanya Film Festivali’ne Türkiye’yi temsilen bir yetkilinin katılmasını çok gören politikacılar da var. Örneğin şehirdeki Sol Parti’li politikacılar Türkiye’deki siyasi ortamı ileri sürerek festivalin Türk devlet mercileri ile yapılan işbirliğine son verilmesini istemişti. Partili Özlem Demir de Nürnberg’in bir insan hakları şehri olarak duruş sergilemesini ve Türk konsolosluğundan temsilcilerin konuşturulmamasını istemişti.

Demir’in bu dediği olacak ancak 10 Mart’ta konsolos Gürol Baş’ın da olacağı resmi bir karşılama gerçekleşeceği için işbirliğine son verilmiş değil.

TÜRKİYE ALMANYA FİLM FESTİVALİ 12 MART’A KADAR SÜRECEK

Türkiye Almanya Film Festivali 12 Mart’a kadar sürecek ve bu süre zarfında her iki ülkeye ait 40 sinema, kısa film ve belgesel film görücüye çıkacak. Yarışan 19 sinema ve kısa film çalışması ise izleyicilere toplumsal konuların ele alındığı geniş bir yelpaze sunacak. Festivalin bu yılki onur ödülü sahipleri ise fotoğraf sanatçısı Ara Güler ile kameraman Jürgen Jürges.Festivalin onur konukları da besteci, yazar ve yönetmen Zülfü Livaneli, Film Eleştirmenleri ve Film Muhabirleri Birliği Başkanı Klaus Eder ve yazar ve yönetmen Edgar Reitz.Festivalde yarışacak Türk filmleri şunlar:Rüzgarda Salınan NilüferKorRaufAlbümYarışacak kısa filmler ise şunlar:7 Santimetre12 SaatŞîn û Reş-Mavi ve SiyahEz Tusubasa Me / Ben Tsubasayım