DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Türkiye – Hollanda krizinin ardından bir yasak da Belçika’dan

Türkiye – Hollanda krizinin ardından bir yasak da Belçika’dan

Geçtiğimiz günlerde Türkiye – Hollanda krizinin yaşanmasının ardından bir yasak da Belçika’dan geldi. MHP’nin mitingine izin verilmedi. Belçika Türk Federasyonu tarafından düzenlenecek olan etkinliğin bildirisini yayınlayan gazetenin haberinin sonrasında büyük bir şok yaşandı. Bu haberin sonrasında Anvers Büyükşehir Belediyesi düzenlenecek olan etkinliğe izin verilmeyeceğini açıkladı.Konu ile ilgili Belçika Türk Federasyonu Genel Başkanı Ömer Zararsız, Doğan Haber

Geçtiğimiz günlerde Türkiye – Hollanda krizinin yaşanmasının ardından bir yasak da Belçika’dan geldi. MHP’nin mitingine izin verilmedi.

Belçika Türk Federasyonu tarafından düzenlenecek olan etkinliğin bildirisini yayınlayan gazetenin haberinin sonrasında büyük bir şok yaşandı. Bu haberin sonrasında Anvers Büyükşehir Belediyesi düzenlenecek olan etkinliğe izin verilmeyeceğini açıkladı.Konu ile ilgili Belçika Türk Federasyonu Genel Başkanı Ömer Zararsız, Doğan Haber Ajansı’na açıklama yaptı.

Türkiye – Hollanda krizinin ardından bir yasak da Belçika’dan

Belçika Türk Federasyonu Genel Başkanı Ömer Zararsız açıklamasında, “4 günlük bir programımız vardı ilk program Charleroi şehrinde olacaktı, biz bunun afişini hazırladığımızda Belçikalı bir gazeteci bunu haber olarak yapıyor ve bunun üzerine Anvers Büyükşehir belediyesi bu toplantıya izin veremeyeceğinin açıklamasını yaptı. Fakat bizim elimize resmi bir yazı ulaşmadı ne de bir telefonla bizimle iletişime geçilmedi. Bu yüzden biz programımıza devam edeceğiz. Program Tarihçi-Yazar Dr. Ali Güler’in genel anlamda teşkilatın genel durumu ile alakalı bir program olacak. Teşkilatımızın kendi lokallerimizde gerçekleşecek olan programlarda şimdilik iptal söz konusu değil, etkinlikler devam edecek. Çünkü hiç bir kurumdan bize resmi bir açıklama gelmedi” ifadelerine yer verdi.

Belçika basını ise bu durumun sebebi olarak kamu düzenini bozabileceğini bozabileceğini ifade etti. Bunun yanı sıra Anvers Büyükşehir Belediye Başkanı Bart De Wever’in güvenlik birimleriyle yaptığı görüşmeler sonrasında mitinge izin vermediğini belirtildi.