DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Türkiye’ye dönen gurbetçi çifti dolandırdılar

Türkiye’ye dönen gurbetçi çifti dolandırdılar

Türkiye’ye dönen gurbetçi çifti dolandırdılar. Almanya’da yaşayan Durmuş Ali Dağ, emekli olduktan sonra Antalya’ya yerleşmişti. 73 yaşındaki gurbetçi Durmuş Ali Dağ, nasıl dolandırıldı?  Polis ve savcı olduklarını iddia eden dolandırıcılar gurbetçi çifti nasıl kandırdı. Türkiye’ye dönen gurbetçi çifti dolandırdılar Durmuş Ali Dağ ve Vesile Dağ çiftini arayarak kendilerinin polise ve savcı olduklarını söyleyen dolandırıcılar, çiftten

Türkiye’ye dönen gurbetçi çifti dolandırdılar. Almanya’da yaşayan Durmuş Ali Dağ, emekli olduktan sonra Antalya’ya yerleşmişti. 73 yaşındaki gurbetçi Durmuş Ali Dağ, nasıl dolandırıldı?  Polis ve savcı olduklarını iddia eden dolandırıcılar gurbetçi çifti nasıl kandırdı.

Türkiye’ye dönen gurbetçi çifti dolandırdılar

Durmuş Ali Dağ ve Vesile Dağ çiftini arayarak kendilerinin polise ve savcı olduklarını söyleyen dolandırıcılar, çiftten kimlik bilgilerini ve banka hesaplarını paylaşmalarını isterler. Hesaplarının terör örgütleri tarafından kullandıklarını söyleyerek, terör örgütlerine karşı operasyon yapacaklarını ve bankada ne kadar paraları varsa çekip kendilerine verilmesini isterler. Söylenenlere karşı inanan gurbetçi çift, paralarını çekmek için bankaya giderler, bu sırada Vesile hanım durumu avukatlarına bildirir.Parayı çeken Durmuş Ali Dağ, telefondan konuştukları kişiden polis kimliklerini göstermesini isteyince dolandırıcılar parayı zorla alarak kaçtılar. Polise ihbar veren çift herşeyin farkında varmıştı. Dolandırıcı Ahmet Ç. ise yakalanarak tutuklandı.Avukat Fevzi Yarbaş “Müvekkilim bütün birikimini bu dolandırıcılara kaptırdı. Umarım olayın diğer failleri de yakalanıp hak ettikleri cezayı alırlar” dedi.Durmuş Ali Dağ ise “Bankadan çıkınca yanıma gelen kişinin polis olduğuna inanmadım. Kimliğini istedim. Sonra bana vurup yere düşürdü. Elimdeki poşeti aldı. Bırakmayınca sürüklendim. Yaşlı olduğum için direnemedim” dedi.