DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Tuz temizlikte nasıl kullanılır?

Tuz temizlikte nasıl kullanılır?

Ev temizliği dendiğinde aklımıza ilk gelen deterjanlar ve yüzey temizleyicilerdir. Temizlik malzemelerinin çoğu ağır kimyasallar, kanserojen maddeler ve parfümler içermektedir. Bu durum, özellikle alerjik bünyeye sahip olanların, küçük çocuğu olanları ve doğal bir hayat sürmeye dikkat edenleri rahatsız etmekte. Doğal temizleyici arayışındaki insanların başvurduğu temizlik maddelerinden biri de tuzdur. Tuz yüzyıllardır sofralarımıza lezzet katmasının yanında

Ev temizliği dendiğinde aklımıza ilk gelen deterjanlar ve yüzey temizleyicilerdir. Temizlik malzemelerinin çoğu ağır kimyasallar, kanserojen maddeler ve parfümler içermektedir. Bu durum, özellikle alerjik bünyeye sahip olanların, küçük çocuğu olanları ve doğal bir hayat sürmeye dikkat edenleri rahatsız etmekte. Doğal temizleyici arayışındaki insanların başvurduğu temizlik maddelerinden biri de tuzdur. Tuz yüzyıllardır sofralarımıza lezzet katmasının yanında iyi bir temizleyici ve leke çıkarıcıdır. Tuz temizlikte nasıl kullanılır, konusunu sizler için ele aldık.

Tuz temizlikte nasıl kullanılır?

Mutfak lavaboları yemek yağları ve çeşitli yiyecek artıkları yüzünden sık sık tıkanır. Bu sorunu tuz kullanarak kolaylıkla çözmeniz mümkün. Lavabonuzun giderini örtecek kadar tuzu lavaboya dökün. Birkaç litre su kaynatın ve kaynattığınız bu suyu lavaboya dökün. Tuz ve kaynar su lavabodaki tıkanıklığı açacak ve borudaki yağları da çözecektir.       limon-tuzMobilya kumaşları, halı, kilim ve paspas gibi yüzeylerde oluşan yemek, çay ve kahve lekesi gibi lekeleri tuz ve limon suyu kullanarak çıkarabilirsiniz. Limon suyuna tuz ekleyerek karıştırın temiz ve yumuşak bir bezi karışıma batırın ve lekenin üzerini, etrafa yaydırmamaya dikkat ederek, hafifçe bastırarak ovun.Yağlı lekelerin giderilmesinde tuz oldukça etkilidir. Özellikle yeni oluşmuş yağ lekelerinde tuz, yağın kumaşa nüfuz etmesini engeller. Elbise veya masa örtüsü gibi yüzeylere yağ dökülür dökülmez lekenin üzerini bol miktarda tuzla örtüp bekletirseniz kumaşı yıkadığınızda yağ lekesinin çıktığını göreceksiniz. Yağlı lekelerde de tuz iyi bir temizleyicidir.Ovalayarak yapılan mutfak temizliklerinde tuz iyi bir yardımcıdır. Fincan vb. mutfak eşyalarının dibindetemizlik zamanla oluşan sararmanın giderilerek eşyanın beyazlatılmasında tuz kullanılabilir. Bu eşyaların dibine biraz tuz koyun, bir bez veya sünger yardımıyla aşırı bastırmadan ovun.Evde yaptığınız bütün temizlik işlerinde kullandığınız temizlik suyuna katılacak tuz katarsanız daha verimli ve sağlıklı bir temizlik yapmış oluşunuz. Çünkü tuz buharlaştığında nefesimizi açar. Bu yüzden astım gibi solunum yolu rahatsızlıklarının tedavisinde hastalar ülkemizin çeşitli yerlerinde bulunan tuz mağaralarından yararlanmakta ve olumlu sonuçlar almaktadırlar. Tuz hem ekonomik hem de doğal bir madde olduğundan rahatlıkla kullanılabilir. Banyo, tuvalet ve diğer fayans, mermer gibi yüzeylerin temizliğinde temizlik suyuna biraz tuz eklerseniz evdekilere rahat nefes alacakları bir ortam hazırlamış olursunuz.