DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
UEFA Şampiyonlar Ligi’nde kuralar çekildi

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde kuralar çekildi

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde son 16 turu kuraları çekildi.

İsviçre’nin Nyon kentinde bulunan UEFA genel merkezinde UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu kura çekimi yapıldı. Kura çekimine 4 İspanyol, 3 Alman, 2 Portekiz, 2 İtalyan, 2 İngiliz ve 2 Fransız takımı katıldı.

UEFA ŞAMPİYONLAR LİGİ SON 16 EŞLEŞMELERİ

Bayer 04 Leverkusen – Club Atletico de MadridFC Bayern Münih – Arsenal FCSL Benfica – Borussia DortmundManchester City – AS MonacoParis Saint-Germain – FC BarcelonaFC Porto – Juventus FCReal Madrid CF – SSC NapoliSevilla FC – Leicester City

KLASİKLEŞEN EŞLEŞME YİNE GERÇEKLEŞTİ

Arsenal ve Bayern Münih, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde yine eşleşti. İki takım son 4 Şampiyonlar Ligi sezonunda 3 kez eşleşti ve 6 kez karşı karşıya geldi. 5 maçı Bayern Münih kazanırken 1 maçtan Arsenal galip ayrılmıştı.Bayern Münih ve Arsenal’in eşleşmesi sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Almanya Milli Takımı’nda forma giyen ikili Mesut Özil ve Jerome Boateng sosyal medyadan atıştı. İşte o atışma;Mesut Özil: Evet, yenidenJerome Boateng: Mesut Abiiii, her sene aynı prosedürMesut Özil: Artık her şey bize bağlı, kardeşimJerome Boateng: Bunu geçen sefer de söylememiş miydin?Mesut Özil: Yeni yıl, yeni şans. Ayrıca bu sefer Bundesliga’da 10 puan önde değilsiniz. Kendinizi kollayın.

2 MAÇ BİR İLKE SAHNE OLACAK

Leicester City – Sevilla ve Manchester City – Monaco karşılaşmaları bir ilke sahne olacak. 2 maçta takımlar tarihlerinde ilk kez birbirleriyle karşılaşacak. Ekipler ilk maçlarına kuşkusuz galibiyet için çıkacak.

DİĞER EŞLEŞMELER

Real Madrid ile Napoli 3.kez karşı karşıya gelecek maçın favorisi olarak Real Madrid göze çarpıyor. Juventus – Porto mücadelesinde ağar basan tarafsa Juventus. İki takımın 2001 yılındaki eşleşmesinden galip çıkan Juventus oldu. Benfica ile Dortmund tam 52 yıl aradan sonra karşılaşacak. Son oynanan maçı Benfica 2-1 kazandı.Eşleşmeler arasında en dikkat çekeniyse Barcelona – PSG eşleşmesi. İki dev takım arasındaki maç güç dengesinin en ortada olduğu maç. Son eşleşmede rakipini eleyen taraf Barcelona oldu.Geçen sezonda eşleşen Atletico Madrid ile Bayer Leverkusen takımlarının yolları yine kesişti. İki takımın eşleşmesi ilk maçını Bayer Leverkusen ve ikinci maçını Atletico Madrid 1-0 kazandı. Penaltılarla turu geçen taraf Atletico Madrid oldu.