DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
UEFA’dan Arda Turan’a onur

UEFA’dan Arda Turan’a onur

Arda Turan, Salı günü oynanan Şampiyonlar Ligi maçında gösterdiği performansla büyük bir onura nail oldu.

Şampiyonlar Ligi gruplarında 6.hafta maçlarıyla birlikte son buldu. Barcelona’nın Borussia Mönchengladbach ile oynadığı maçta Türk futbolcu Arda Turan uzun süre hafızalardan silinmeyecek bir performans sergiledi. Buna UEFA ve futbolseverler de kayıtsız kalmadı.

Yıldız futbolcu son maçında neler yapmıştı

Borussia M’gladbach karşılaşmasına ilk 11’de başlayan Arda Turan 16.dakikada Lionel Messi’nin attığı golde asisti yapan isimdi. 1-0 biten ilk yarı sonrası 50.dakikada takımı adına farkı ikiye çıkaran isim Arda Turan oldu. Milli futbolcu sonrasında 53 ve 67.dakikalarda attığı 2 golle Şampiyonlar Ligi’nde hat-trick yapan ilk futbolcu oldu. 74.dakikadaysa yerini Marc Cardona’ya bıraktı. Bu galibiyetle birlikte Barcelona daha önce çıkmayı garantilediği Şampiyonlar Ligi C Grubu’nda puanını 15’e yükseltti.

Arda’ya büyük onur

UEFA tarafından internet üzerinden yapılan Şampiyonlar Ligi Haftanın Futbolcusu oylamasında ipi göğüsleyen isim oldu. Böylece milli futbolcu Şampiyonlar Ligi’nde grupların 6 haftasının en iyi oyuncusu oldu. Arda Turan oylarını yüzde 58’ini alarak Robert Lewandowski, Karim Benzema ve Gonzalo Higuain gibi oyuncuları geride bıraktı.

Haftanın Takımı’nda da var

Bunun yanı sıra UEFA, Barcelona’lı futbolcuyu Haftanın Takımı’na da seçti. Haftanın Takımı şu isimlerden oluştu; Sergio Rico (Sevilla), Ludwig Augustinsson (Kopenhag), Nicolai Jörgensen (Kopenhag), Daniele Rugani (Juventus), Sergiy Sydorchuk (Dinamo Kiev), Andre Silva (Porto), Vitaliy Buyalskyi (Dinamo Kiev), Arda Turan (Barcelona), Delle Alli (Tottenham), Yevgeny Yarmolenko (Dinamo Kiev), Lucas Perez (Arsenal)

El Clasico’da eleştrilmişti

Geçtiğimiz hafta sonu oynanan Barcelona-Real Madrid maçında Arda Turan kaybedilen 3 puanın sebebi olarak gösterilmişti. Taç çizgisine yakın bir noktada kaleye sırtı dönük rakibine faul yapan milli futbolcu serbest vuruşa sebebiyet verdi. Kullanılan serbest vuruşta ise Real Madrid’in beraberlik golü geldi.Maçın ardından Barcelona Teknik Direktörü Luis Enrique ve İspanyol basını tarafından eleştrilmiş ve Barcelona’da oynayabilecek kapasiteyi sahip olmadığı yazılmıştı. Hafta içinde ise sahada bambaşka bir Arda vardı. 3 gol ve 1 asist yapan Arda İspanyol basınını mahçup durumda bıraktı.