DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
O ülke de başörtü yasağı getirdi!

O ülke de başörtü yasağı getirdi!

Avrupa Birliği Adalet Divanı’nın başörtü kararının ardından o ülke de başörtü yasağı getirdi. Özel eğitim kurumu çalışanlarına başörtü kullanmasını yasakladı. Avrupa Birliği Adalet Divanı geçtiğimiz günlerde işverenlerin çalışanlarına başörtüsünü yasaklama hakkı ve yetkisini veren kararın onaylanmasının sonrasında ilk başörtü yasağı Avusturya’dan geldi. Avusturya’nın Graz kentinde faaliyet gösteren özel bir eğitim kurumu olan BFI bu yasağı ilk uygulayan

Avrupa Birliği Adalet Divanı’nın başörtü kararının ardından o ülke de başörtü yasağı getirdi. Özel eğitim kurumu çalışanlarına başörtü kullanmasını yasakladı.

Avrupa Birliği Adalet Divanı geçtiğimiz günlerde işverenlerin çalışanlarına başörtüsünü yasaklama hakkı ve yetkisini veren kararın onaylanmasının sonrasında ilk başörtü yasağı Avusturya’dan geldi. Avusturya’nın Graz kentinde faaliyet gösteren özel bir eğitim kurumu olan BFI bu yasağı ilk uygulayan kurumlardan oldu. Kurum çalışanlarına kılık kıyafet düzenlemesi getirdi.

O ülke de başörtü yasağı getirdi!

başörtü yasağı

Uygulamaya konulan başörtüsü yasağı ile ilgili Kleinzeitung gazetesine açıklama yapan BFI yöneticisi Wilhelm Techt, sadece başörtüsünü değil her türlü dini sembolü yasakladığını ifade etti. Wilhelm Techt, işyerlerinde bine yakın sığınmacının çalıştığının da altını çizdi. BFI yöneticisi Wilhelm Techt, “Yanlış anlaşılmaya mahal vermeden Batı kültürünü ve değerlerini aktarmamız gerekiyor. Bundan dolayı eğitimcilerin Batılı kıyafetlerle çalışması gerekiyor” dedi.