DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
O ülkede dizel araç kullanımı yasaklandı

O ülkede dizel araç kullanımı yasaklandı

Ülkedeki hava kirliliği yetkilileri dizel araç kullanımının yasaklanmasına kadar götürdü. Yasak bugünden itibaren uygulamaya kondu.Norveç’in başkenti Oslo’da son zamanlarda yoğun hava kirliliği vatandaşları tedirgin etti. Buna bir çözüm arayan yetkililer ise çareyi dizel araçların kullanılmasını engellemekle buldu. Bu alınan karar ile birlikte Oslo belediye sınırları içerisinde dizel araçların kullanımı yasak hale getirildi. Yasak bugünden itibaren geçerli

Ülkedeki hava kirliliği yetkilileri dizel araç kullanımının yasaklanmasına kadar götürdü. Yasak bugünden itibaren uygulamaya kondu.Norveç’in başkenti Oslo’da son zamanlarda yoğun hava kirliliği vatandaşları tedirgin etti. Buna bir çözüm arayan yetkililer ise çareyi dizel araçların kullanılmasını engellemekle buldu. Bu alınan karar ile birlikte Oslo belediye sınırları içerisinde dizel araçların kullanımı yasak hale getirildi. Yasak bugünden itibaren geçerli olacak. Yasağın ne zaman son bulacağı konusunda da net bir açıklama yapılmadı.

Norveç’te dizel araç kullanımı yasaklandı

Dizel araçların kullanımı için konulan yasak toplu taşıma araçları, taksiler ve bazı nakliye araçlarının dışında bırakıldı. Bu yasağa uymayan sürücüler ise cezaya çarptırılacak. Sürücülere uygulanacak para cezasını miktarı ise 1500 Norveç kronu olarak açıklandı. Sürücüler ise bu cezayı ödemek zorunda. Uygulamaya konulan yasağın ilk gününde ceza kesilmediği belirtildi. Belediye görevlileri ise sabahtan görev başına geçtiler. Sürücülere bu konuda uyarıyorlar. Bugün bilgilendirme yarın ise ceza kesileceğinin de altını çizdiler.