DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
O ülkedeki kamu çalışanlarına türban yasağı!

O ülkedeki kamu çalışanlarına türban yasağı!

O ülkede yaşayan kamu çalışanlarına türban yasağı uygulanmak isteniyor. İşte o düzenleme ile ilgili Avusturya Dışişleri ve Uyum Bakanı’ndan açıklama geldi. Avusturya Dışişleri ve Uyum Bakanı Sebastian Kurz’un konu ile ilgili yaptığı açıklamada kamu çalışanlarına yönelik başörtüsü yasağı getiren bir düzenlemeyi uygulamak istediğini ifade etti. Uygulamaya konması beklenen öneri, kamu kardeşlerinin de içerisinde bulunduğu tüm kamu

O ülkede yaşayan kamu çalışanlarına türban yasağı uygulanmak isteniyor. İşte o düzenleme ile ilgili Avusturya Dışişleri ve Uyum Bakanı’ndan açıklama geldi.

Avusturya Dışişleri ve Uyum Bakanı Sebastian Kurz’un konu ile ilgili yaptığı açıklamada kamu çalışanlarına yönelik başörtüsü yasağı getiren bir düzenlemeyi uygulamak istediğini ifade etti. Uygulamaya konması beklenen öneri, kamu kardeşlerinin de içerisinde bulunduğu tüm kamu çalışanlarına başörtüsü yasağı getiriyor. Avusturya Dışişleri ve Uyum Bakanı Sebastian Kurz bu uygulamanın özellikle okullarda uygulanmasını belirtti. Ve “Gençler üzerinde rol modeli olma durumu söz konusu, Avusturya dinlere karşı saygılı ancak laik bir ülke” dedi. Kurz, sınıflarda bulunan haçların kaldırılıp kaldırılmayacağına ilişkin bir soru üzerine de haçın Avusturya tarihinin ve geleneğinin bir parçası olduğunu belirterek, “Doğal olarak haç kalacak” dedi.

O ülkedeki kamu çalışanlarına türban yasağı!

Sosyal Demokrat Parti’den (SPÖ) Viyana Meclis Üyesi Ömer El-Rawi ise Avusturyalı Müslümanların İnsiyatifi adına konuşma yaptı. Ömer El-Rawi, Sebastian Kurz’u popüler olmak eleştirmesinin yanı sıra Müslüman kadınların toplumdan dışlamasına sebeb olacağı bir teklifte bulunduğunu söyledi. Koalisyon ortakları (SPÖ) ve merkez sağ Avusturya Halk Partisi (ÖVP), sonbahardan bu yana tartışılan uyum yasası konusunda henüz uzlaşmaya varılamadı.Eğer bu yasa uygulamaya girerse, çarşaf ve benzeri tüm vücudu kapsayan giysilere yasak getiren Fransa’daki düzenlemeden daha da sert olacak.