DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
UNİCEF’ten çarpıcı rapor: “69 milyon çocuk ölecek”

UNİCEF’ten çarpıcı rapor: “69 milyon çocuk ölecek”

UNİCEF tarafından yayınlanan raporda, BM’nin belirlediği 2030 yılına kadar tedbir alınmazsa 69 milyon çocuğun hayatını kaybedeceği yer aldı.

Birleşmiş Milletler Çocuk Fonu’nun yayınladığı raporda gerçek gün yüzüne çıktı. UNİCEF, Dünyada mevcut koşulların iyileştirilmediği takdirde 69 milyon çocuğun öleceğini açıkladı.Birleşmil Milletler’in sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşılabilmesi için belirlediği 2030 yılına kadar, en dezavantajlı olan çocukların şu anki durumuna odaklanılmaması durumunda hastalıklar nedeni ile  69 milyon çocuk ölmüş olacak, 167 milyon çocuk yoksulluk içinde yaşıyor olacaktır.. 60 milyon çocuk temel  eğitimden mahrum kalırken, en acısı da 750 milyon kadın da henüz çocuk yaşta evlenmiş olacaktır.UNİCEF’in her yıl düzenli olarak yayınladığı çocuk fonu raporunda, mevcut koşulların değişmemesi halinde doğurulabileceği sonuçlar bir tür kıyameti ortaya çıkardı.Yoksulluk çeken çocukların zengin çocuklarına göre sadece 5 yıl kadar yaşayacağı gözler önüne serildi. Raporda, eşitsizliklerin ne kaçınılmaz ne de aşılmaz olduğu savunulmaktadır.

EN ÇOK ÖLÜM GÜNEY ASYA VE SAHRA GÜNEYİ AFRİKA’DA

UNİCEF’in raporuna göre önlenebilir nedenlerle ölümün en fazla olduğu ülkeler arasında Güney Asya ve Sahra Altı Afrika yer alıyor.Durumun en kötü olduğu bölge Güney Asya’da, her üç çocuktan biri ağır yoksulluk içinde olduğu belirtiliyor. 247 milyon çocuk, yaşaması için temel ihtiyaçlarından yoksun bulunmaktadır. Bugünkü eğilimlerin sürmesi takdirde 5 yaşına gelmeden yaşamını yitiren 69 milyon çocuk olacak.Çocukların en gerekli ihtiyaçları olan eğitimde ise durumun eşitlenmemesi, okula gitmeyen çocuk sayısı 2011 yılından bu yana büyük bir artış göstermiştir. Anneleri okuma yazma bilmeyen çocukların ölme olasılıkları, orta okulu okumuş annelerin çocuklarının ölme olasılıklarına oranla 3 kat daha fazladır.UNİCEF’in raporuna göre, var olan koşullar ve nüfus sayısı aynı kaldığı takdirde 167 milyon çocuk aşırı yoksulluk altında olacak.UNICEF Genel Direktörü Anthony Lake rapora ilişkin açıklamalarda bulundu:“Bir tercihle karşı karşıyayız. Ya bugün çocuklara yatırım yapacağız ya da dünyamızın bugünkünden de eşitsiz ve bölünmüş hale gelmesine göz yumacağız.”Birleşmiş Milletler Çocuk Fonu raporu, en güç durumdaki çocuklara yapılacak olan yatırımın kısa ve uzun vadede yararlar sağlayacağını açıklıyor. UNİCEF, her çalışmasında çocukların hakkını gözetmektedir, çocukların iyilikleri için, doğabilecek olumsuz sonuçlar için hükümete çağrı yapmaktadır.UNİCEF, çocukların ülkelerdeki çatışmalar nedeniyle mülteci konumuna düşmesine vurgu yaparak bu durumun önlenebilmesi için siyasi bir çözümün bulunmasını istedi.