DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Uyurken kilo verebilmek için neler yapılmalı?

Uyurken kilo verebilmek için neler yapılmalı?

Uyurken kilo verebilmek için neler yapılmalı? Uyurken de kilo verilir mi? demeyin. Akşam yatmadan önce, şimdi bahsedeceğimiz, şartları yerine getirdiğiniz takdirde uyurken de maksimum düzeyde kilo verebilirsiniz. Akşam yemeğinde daima az tuzlu yiyecekler tüketin Diyet uzmanları diyor ki: Sabahları uyandığınızda vücudunuzda şişkinlik hissetmek istemiyorsanız akşam yemeğinde Çin Mutfağından uzak durmalısınız! Çünkü gece boyunca vücudunuzda yüksek

Uyurken kilo verebilmek için neler yapılmalı? Uyurken de kilo verilir mi? demeyin. Akşam yatmadan önce, şimdi bahsedeceğimiz, şartları yerine getirdiğiniz takdirde uyurken de maksimum düzeyde kilo verebilirsiniz.

Akşam yemeğinde daima az tuzlu yiyecekler tüketin

Diyet uzmanları diyor ki: Sabahları uyandığınızda vücudunuzda şişkinlik hissetmek istemiyorsanız akşam yemeğinde Çin Mutfağından uzak durmalısınız! Çünkü gece boyunca vücudunuzda yüksek oranda bulunan tuz, vücudunuzun su tutmasına neden olarak, sabahları kalktığınızda kendinizi normalden daha şişkin hissetmenize neden olabilmektedir. Sağlıklı bir akşam yemeği için en güzel tercih, buharda pişirilmiş az tuzlu sebze ve düşük protein içerikli bir yiyecek olmalıdır.

Gece yatmadan önce spor yapın

Terleme her zaman size kalori kaybettirecektir. Ancak bunu yatmadan önce yapmasak sonra uykumuz kaçar demeyin. Çünkü yapılan araştırmalar gösteriyor ki günün hangi saatinde egzersiz yapılırsa yapılsın, egzersizler kesinlikle uyku düzenini olumsuz etkilemiyor. 2013 yılında NationalSleep Foundation tarafından yapılan bir ankete göre, ankete katılan kişilerin %60’’ı bunun böyle olduğunu savunuyor.

Öğle yemeğinizi mümkünse kendiniz hazırlayın

Öğle yemeğinizi bir restoranda yediğinizde normal bir ev yemeğinden alacağınız kalori değerinin, yaklaşık iki katını alırsınız. Tabi buda kilo vermek isteyenler için çok sıkıntılı bir durumdur. İş yaşamınızın koşuşturmacası içinde öğle yemeğini nasıl kendim hazırlayabilirim ki demeyin. Akşamdan kendinize öğle yemeği için diyet bir salata veya sandviç hazırlayarak bu öğünü sağlıklı şekilde geçirebilirsiniz.

Her daim bol su için

Su, sistemlerinizi harekete geçirerek, vücuttaki toksinlerin atılmasına yardımcı olmaktadır. Ancak gece boyu tuvalete gitmemek için yatmadan en az 1 saat önce su içmelisiniz. Çünkü deliksiz derin bir uyku, uykuda kilo verilebilmesi için gerekli, şartlardan biridir.

 Uyurken yatak odanız tamamen karanlık olsun

Yapılan nörolojik bazı araştırmalara ve yapılan bazı deneylere göre, melatonin hormonunun, yağ yıkımını hızlandırdığı bulunmuştur. Tamamen karanlık bir odada uyku esnasında vücudumuzda melatonin hormonu salgılanmaktadır. Bu yüzden de uykuda kilo verebilmek için, uyuduğunuz odanın hiç ışık almamasına dikkat etmelisiniz.

 Yatağa girmeden önce odanızın sıcaklığını düşürün

Yapılan bir araştırmaya göre, 18’ºC de uyuyanların, 23 ºC’’de uyuyanlara göre % 7 oranında daha fazla kalori yaktıkları tespit edilmiştir.