DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Vergi beyannamesi formunu doldurun, 900 Euro’nuzu alın!

Vergi beyannamesi formunu doldurun, 900 Euro’nuzu alın!

Almanya’da 2016 yılı için vergi beyannamesi (Steuererklärung) formu dolduranlar ortalama olarak 900 Euro miktarında bir parayı Maliye Dairesi’nden (Finanzamt) geri alabilecek.Bu miktara sahip olmak için öncelikle geçen yıla ait bütün faturaları bir araya toplayıp harcamaları toplamakta büyük yarar var. FATURALARINIZI SAKLADIĞINIZ YERDEN ÇIKARIN! Maliyeden para almada özellikle işe giderken yapılan yolculuk masrafları, özel emeklilik, kaza

Almanya’da 2016 yılı için vergi beyannamesi (Steuererklärung) formu dolduranlar ortalama olarak 900 Euro miktarında bir parayı Maliye Dairesi’nden (Finanzamt) geri alabilecek.Bu miktara sahip olmak için öncelikle geçen yıla ait bütün faturaları bir araya toplayıp harcamaları toplamakta büyük yarar var.

FATURALARINIZI SAKLADIĞINIZ YERDEN ÇIKARIN!

Maliyeden para almada özellikle işe giderken yapılan yolculuk masrafları, özel emeklilik, kaza ve hukuk sigortası için ödenen aidatlar, sigortanın karşılamadığı tedavi ve ilaç, gözlük ve diş doktoru masrafları, evdeki tamirat için yapılan masraflar ve iş dolayısıyla taşınma gibi masraflar önemli rol oynuyor. Faturalar iyi saklandığı takdirde diş protezinden hastane veya doktora giderken ödenen bilet parası bile vergiden düşülebiliyor.

ELSTER SİSTEMİ ÜZERİNDEN FAZLA BİLGİYE İHTİYAÇ DUYMADAN BAŞVURABİLİRSİNİZ

Bunun dışında çocuğun bakım masrafları, emlakçı komisyonu, hayır kuruluşlarına yapılan bağışlarda vergiden düşülebiliyor. 875 Euro’luk miktara ulaşabilmek içinse titiz davranmak gerekiyor. Çünkü her bir fatura geri alınan miktarı yükseltebiliyor. Bu konuda zorluk çekenler için geliştirilmiş Elster sistemi üzerinden cüz’i bir miktar ödeyerek formu internet üzerinden doldurup ne kadar alabileceklerini öğrenebiliyor ve bunu Finanzamt’a gönderebiliyorlar.Yetkililerin anlattığına göre 2016 yılı vergi ödeyenler için kötü bir yıl olmayacak. Bunun sebeplerinden biri asgari geçim indirimi ile çocuk başına düşen vergi muafiyetinin yükseltilmiş olması.

2016 ÖNCEKİ YILLARA GÖRE DAHA ÇOK AVANTAJ TANIYOR

Vergi mükellefleri, 2016 yılı hesaplarında bazı sürprizlerle karşılaşacaklar. Örneğin geçen yıl parti düzenleyenlerin masrafları vergiden düşme ihtimali her zamankinden daha yüksek. Örneğin çok sayıda meslektaşıyla doğum günü kutlayanlar masrafları vergi beyannamesi vasıtasıyla belirtebilecekler. Veya geçen yıl banyosunu modernize edenler için de masrafları vergiden düşmeye değer. Şayet vergi mükellefi evinden çalışıyorsa bu daha da kolay hale geliyor.

İŞE YARAYACAK HER BİR FATURAYI VERGİ BEYANNAMESİ İLE GÖNDERMEYE DEĞER

Federal İstatitik Dairesi, 2011 yılında vergi mükelleflerinin aldığı miktarı hesaplamış. Buna göre vergi mükellefi başına düşen miktar ortalama 875 Euro olmuş. Uzmanlar bu miktarın 2016 yılında 900 Euro kadar olacağını tahmin ediyor. Geçtiğimiz yıl vergi tarifesi değiştirilmiş ve enflasyon oranlarına göre dengelenmişti. Vergi beyannamesi ile 31 Mayıs’a kadar Finanzamt’a başvurulabiliyor.