DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Vesely’den beklenen karar!

Vesely’den beklenen karar!

Sarı-lacivertli kulüpte 2014’ten bu yana forma giyen profesyonel basketbolcu Vesely Fenerbahçe’de kalma kararı aldı.

İki sezondur Fenerbahçe’de forma giyenJan Vesely’nin sözleşmesininbitmesi üzerine profesyonel basketbolcunun alacağı karar merakla bekleniyordu.Euroleague ve Basketbol Süper Ligi takımlarından Fenerbahçe’de forma giyen 26 yaşındaki Çek profesyonel basketbolcu sözleşme yeniledi.Sarı lacivertliler resmi internet sitesinden Vesely ile yaptıkları anlaşmayı şu şekilde duyurdu:Fenerbahçe kulübünden yapılan açıklamaya göre Jan Vesely ile her yıl sonunda NBA çıkışlı olmak üzere 3 yıllık yeni sözleşme imzalandığı belirtildi.Fenerbahçe’ye transferinin ardından başarılı iki sezon geçiren Çek oyuncu,  52 Euroleague ve 72 lig maçına çıktı. Ayrıca Çek pivot bu süre zarfında, birer lig ve Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşadı.Vesely, Fenerbahçe Basketbol kulübünün  iki sezon üst üste Final Four oynama başarısı gösterdiği Euroleauge’de en değerli oyuncularından oldu.Geçtiğimiz sezon ise organizasyonun ‘en iyi beşi’ arasına girmeyi başardı.jan Vesely aynı zamanda, 2015-2016 sezonu Ocak ayında sarı lacivertli kulüpte gösterdiği müthiş performansla birlikte, Euroleague’de bu ayın en değerli oyuncusu da seçilmişti.Çek oyuncu aynı zamanda Çek Cumhuriyeti Milli Takımı ile birlikte 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda da mücadele etti.Çek yıldız, Spor Toto Basketbol Ligi’nde ise 12,0 sayı, 6,0 ribaund, 1,4 asist ve 0,8 blok istatistikleri ile sezonda başarı gösterdi.

JAN, 3 SEZON DAHA FENERBAHÇE’DE

Jan, hem dört hem de 5 numaralı pozisyonlarda oynayabiliyor.Maça yansıttığı özverisiyle taraftarların gözdesi olmayı başaran Çek yıldız, önümüzdeki  üç sezon boyunca (her yıl sonunda NBA çıkışı olmak kaydıyla) Fenerbahçe formasını giymeye devam edecek.vesely-fenerbahce

DAHA YAPACAK ÇOK ŞEYİMİZ VAR

Fenerbahçe kulüp sitesine açıklama yapan basketbolcu, kendisini geliştirmek için en iyi yerin Fenerbahçe olduğunu belirterek, burada kalmaya karar verdiğini açıkladı.Başarılı iki sezonun geride kaldığını ancak her şeyin bitmediğini vurgulayan Çek oyuncu, “Fenerbahçe, çok büyük hedefleri olan, çok büyük bir kulüp. Ben de hem bu hedefleri paylaştığım hem de oyuncu ve karakter olarak gelişebileceğim en iyi yer olduğunu düşündüğüm için Fenerbahçe’de kalmaya karar verdim. Artık tamamen önümüzdeki sezonu düşünüyorum. Fenerbahçe ailesinin bir parçası olmak büyük bir onur. Herkes bilmeli ki birlikte daha çok yapacak şeyimiz var.” diye konuştu.