DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Vitamin ve mineral deposu avokadonun sağlığa faydaları

Vitamin ve mineral deposu avokadonun sağlığa faydaları

Avokado genel sağlık ve cilt sağlığı yönünden faydalarıyla öne çıkan, koyu yeşil armuda benzeyen bir meyvedir. Orta Amerika ve Meksika’ya has bir meyvedir. Avokado özellikle cilt sağlığı ve cilt bakımı ürünlerinde çokça kullanılsa da genel sağlık için de sayısız faydaları vardır. Yetişkinlerin ve bebeklerin güvenle tüketebileceği bir meyvedir çünkü avokado dünyada en doğal besin maddeleri

Avokado genel sağlık ve cilt sağlığı yönünden faydalarıyla öne çıkan, koyu yeşil armuda benzeyen bir meyvedir. Orta Amerika ve Meksika’ya has bir meyvedir. Avokado özellikle cilt sağlığı ve cilt bakımı ürünlerinde çokça kullanılsa da genel sağlık için de sayısız faydaları vardır. Yetişkinlerin ve bebeklerin güvenle tüketebileceği bir meyvedir çünkü avokado dünyada en doğal besin maddeleri arasında yer almaktadır. Demir, bakır, potasyum, , magnezyum ve fosfor gibi maddelerin yanında A, B, C, E ve K vitaminlerini de barındırmaktadır.  İşte vitamin ve mineral deposu avokadonun sağlığa faydaları:

Avokadonun Sağlığa Faydaları

Avokadonun barındırdığı vitaminler ve mineraller kalp ve sindirim sistemi için çok faydalıdır. Lif içerdiği için sindirim sistemi organlarının tümüne yarar sağlar ayrıca kansere karşı bünyeyi güçlendiren besinler de içermektedir.Avokadonun cilt ve saç sağlığına faydaları: Avokado doğrudan cilde sürüldüğünde yumuşaklık ve esneklik sağlar ayrıca cildi zararlı UV ışınlarına karşı korur. Cilt sağlığı için gerekli olan A, C ve E vitaminleri avokadoda bol miktarda bulunmaktadır.avokado*Avokado, cilde kakao ile karıştırılarak uygulanırsa serbest radikallerin sebep olduğu ve yaşlılıktan kaynaklanan kırışıklıkları onarmaya yardım eder.*Avokado nemlendirici özelliği sayesinde, kuru ciltlerde meydana gelen kaşıntı, kızarıklık ve döküntü gibi problemlere karşı etkilidir. Cildi temizler, ölü hücrelerden ve yapılardan cildi arındırır. Bunun için meyvenin lapa haline getirilip bir hafta boyunca cilde uygulanması yeterli olacaktır.*Avokado arı sokması ve böcek ısırıklarına karşı da etkilidir. Deride meydana gelecek tahrişi önler ve ısırıktan kaynaklanan ağrıyı hafifletebilir.*Avokado saç sağlığı için de oldukça yararlıdır bilhassa kuru saçlara çok iyi gelir. Hakiki tereyağı ile karıştırılarak saçlara uygulandığında saç dökülmelerini azaltmaya yardım eder. Yağ ile karıştırıldığında saç derisi tarafından içindeki vitamin ve minerallerin emilimi kolaylaşır. Böylece saç dipleri ve kafa derisi daha iyi beslenerek sağlık kazanır.Protein ve E Vitamini Deposu: Sağlık uzmanları avokadonun içerdiği proteinin diğer birçok besine göre çok etkili ve değerli olduğunu ifade ediyor. Bu yüzden özellikle gelişim çağındakilerin Avokado tüketmeleri çok yararlıdır. Avokado aynı zamanda bir E vitamini deposudur. Protein açısından sağladığı faydaları E vitamini ile destekler. Bu iki unsur, birçok hastalığa karşı mücadelede vücuda yardımcıdır.Avokado Sindirim Sistemi Sağlığını Korur: Avokado sindirim sistemi sağlığını korur ve sindirim bozukluklarını ortadan kaldırmaya yardım eder.Göz Sağlığını Korur: İçerdiği yüksek lif ve karotenoid lutein göz sağlığı için önemlidir.Kötü Nefes Kokusunu Giderir: Ağız içindeki bakteriler ağız kokusuna neden olur, avokado bu bakterileri temizleyerek kötü nefes kokusunu önlemeye yardım eder.Kalp Sağlığını Korur:  Avokado kalbimiz için gerekli olan birçok besin içerir. Folat yönüyle çok zengindir ve folat kalp sağlığı için hayati önem taşır.