DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Vize yasağı binlerce insanı olumsuz etkiledi

Vize yasağı binlerce insanı olumsuz etkiledi

ABD başbakanı Donald Trump’ın 7 ülkeye getirdiği vize yasağı binlerce kişiyi olumsuz etkiledi. Bunun yanı sıra 60 bin vize iptal edildi.Vize yasağının kaç kişiyi vurduğu ile ilgili açıklama avukat Erez Reuveni tarafından yapıldı. Açıklama geçtiğimiz Cuma günü Virginia’da gerçekleşen ve ülkeye giriş esnasında sorun yaşayan iki Yemenli vatandaşın açtığı davada gündeme geldi. Adalet Bakanlığı Göçmenlik Bürosu

ABD başbakanı Donald Trump’ın 7 ülkeye getirdiği vize yasağı binlerce kişiyi olumsuz etkiledi. Bunun yanı sıra 60 bin vize iptal edildi.Vize yasağının kaç kişiyi vurduğu ile ilgili açıklama avukat Erez Reuveni tarafından yapıldı. Açıklama geçtiğimiz Cuma günü Virginia’da gerçekleşen ve ülkeye giriş esnasında sorun yaşayan iki Yemenli vatandaşın açtığı davada gündeme geldi. Adalet Bakanlığı Göçmenlik Bürosu avukatı olan Reuveni ise yargıcın bir sorusuna karşılık, imzalanan vize yasağının Suriye, Irak, İran, Yemen, Libya, Sudan ve Somali vatandaşlarının ülkeye girişlerini engellediği karar ile yaklaşık 100 bin kişinin etkilendiğini açıkladı.

Vize yasağı binlerce insanı olumsuz etkiledi

vize yasağı binlerce kişiyi olumsuz etkilediBundan önce Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, ülkeye girişi yasaklanan kişilerin sayısı 109 olarak açıklamıştı. Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği (ACLU) de havalimanında gözaltına alınan kişilerin kendi ülkelerine geri gönderildiğini açıklanan rakamların gerçek olmadığını iddia etmişti. Bakanlık ise Donald Trump’ın vize kararı sonrası vizesi iptal olan kişi sayısını 60 bin olarak açıkladı. Dışişleri Bakanlığının açıklaması, Adalet Bakanlığı avukatının “100 bin vize iptal edildi” açıklamasının hemen ardından yapıldı.