DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Vladimir Putin bomba saldırı açıklaması

Vladimir Putin bomba saldırı açıklaması

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yaptığı saldırı açıklaması gündeme bomba gibi düştü. Valday Tartışma Kulübü’nde yaptığı o açıklama…\r\n\r\n

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yaptığı saldırı açıklaması gündeme bomba gibi düştü. Valday Tartışma Kulübü’nde yaptığı o açıklama…

Vladimir Putin : Rusya’nın hiçbir ülkeye saldırma planı yok

Valday Tartışma Kulübü’nün düzenlenen 13. toplantısında konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin önemli açıklamalarda bulundu. Yaptığı konuşmada Suriye konusuna da değindi. Ve Rusya’nın küresel hakimiyet kurma yada genişleme gibi bir amacının olmadığını vurguladı. Halep’te yaşanan saldırılar için de, “Suriye’de akan kanı durdurma ve siyasi süreci başlatma konusunda başarı sağlanamıyor. Uzun süren müzakereler ve yoğun çabalar sonucunda ortak cephe oluşturulacağını düşündük” dedi. Halep’te sivillere rağmen teröristlerle savaşmanın başka bir yolu olmadığını belirtti.putin-rus-ordusuna-emri-verdiRusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “ABD Başkanı Barack Obama ile yaptığımız Suriye anlaşmaları hayata geçmediği için üzgünüm. Washington’daki bazı güçler, bu anlaşmaların uygulanmaması için her şeyi yaptı” şeklinde ifadelere yer verdi. ABD’de 8 Kasım’da gerçekleşecek seçimler için hakkında çıkan haberleri yalandı. Seçimlere katılan Cumhuriyetçilerin adayı olan Donald Trump’ı favori olarak gördüğü yönünde haberler çıkmıştı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bu haberleri  “tamamen saçma” diyerek yalanladı.

Rusya’dan bomba ‘HALEP’ açıklaması

Halep’te ateşkes ilgili ilk açıklama Rusya Dışişleri Bakan yardımcısı Sergey Ryabkov’dan geldi. Ateşkesin geçen Cumartesi bittiğini açıkladı.Halep’te uygulanan ateşkes için Rusya’dan açıklama geldi. Rusya Dışişleri Bakan yardımcısı Sergey Ryabkov, Halep’teki ateşkes ile ilgili bir konuşma yaptı. Sergey Ryabkov, ateşkesin geçtiğimiz Cumartesi günü bittiğini ifade etti. Ateşkes kararı bölgedeki ‘insani yardım’ için alınmıştı. Ateşkesin sona ermesi ile Moskova’nın yeni ateşkes ilan etme gibi bir düşüncesinin olmadığının altını çizdi.rusya-dan-bomba-halep-aciklamasiHalep’te “insani yardım” için ilan edilen ateşkes sona erdi. Rusya Dışişleri Bakan yardımcısı Sergey Ryabkov, yeni bir ateşkes kararının Suriyeli muhaliflerin davranışlarına bağlı olduğunu ifade etti.

Vladimir Putin, NATO’ya kafa tuttu

Rusya Devlet Başkanı Putin, “NATO’nun genişlemesine neden tepki veriyoruz? NATO’nun aldığı kararlar bizi endişelendiriyor. Kararların nasıl alındığını biliyoruz” dedi. Yeni NATO üyelerinin Amerika’nın yaptığı baskılara karşı çıkmakta güçlük çektiğini öne sürdü. Ve bunun nedeni olarak da kendi ülkesindeki füze savunma sistemleri, yeni üsler ve saldırı sistemleri yerleştirilmesine izin verildiği olarak açıkladı.