DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Vladimir Putin’den ‘Musul’ açıklaması

Vladimir Putin’den ‘Musul’ açıklaması

Musul’da gerçekleşen operasyonlar ile ilgili Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’den bomba açıklama geldi. İşte Putin’in o açıklaması..\r\n\r\n

Musul’da gerçekleşen operasyonlar ile ilgili Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’den bomba açıklama geldi. İşte Putin’in o açıklaması..Dünya gündeminde oldukça yer verilen Musul operasyonu ile ilgili konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “Musul’da sivil kayıpların olmaması için ABD ve Fransa özen göstermeli” şeklinde bir yorumda bulundu. Putin bu konuşmayı Hindistan’da düzenlenen BRICS zirvesinde yaptı. Suriye’nin Halep şehri ile Irak’ın Musul kentindeki durumların paralel gördüklerini vurgularken, ABD ve Fransa’yı uyardı.

Vladimir Putin : “Halep’le olan paralellik açık biçimde görülüyor”

vladimir-putinRusya Devlet Başkanı Putin, yapılan operasyonlara karşı duygusal tepki vermeyeceklerini ifade etti. Ve “Halep’le olan paralellik açık biçimde görülüyor. Halep çevresinde çok fazla insani sorun olduğunu söylerlerse, biz de partnerlerimize aynı şeyin Musul için de geçerli olduğunu söyleyebiliriz.Bu bağlamda ABD’li ve Fransız partnerlerimizin seçiçi olmasını, siviller arasındaki kayıpları en aza indirmeye ya da sivil kaybın olmaması için ellerinden geleni yapacaklarını umuyoruz.”Bu açıklamaların yanı sıra “Partnerlerimizin yaptığı gibi, Musul’da planlanan operasyona yönelik histeriyi körüklemek istemiyoruz. Terörle mücadele edilmesi gerek ve bunun aktif mücadeleden başka yolu yok” şeklinde de yorum yaptı.