DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Vladimir Putin’den Donald Trump’a ilk telefon

Vladimir Putin’den Donald Trump’a ilk telefon

Başkanlık seçimlerinin ardından ilk kez Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Amerika’nın yeni başkanı Donald Trump ile telefonla görüştü.\r\n\r\n

Başkanlık seçimlerinin ardından ilk kez Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Amerika’nın yeni başkanı Donald Trump ile telefonla görüştü.Amerika’da yapılan başkanlık seçimlerini Cumhuriyetçi Parti lideri Donald Trump kazandı. Donald Trump’ı bu büyük zaferinden dolayı tebrik etmek için arayan Rusya Devlet Başkanı Putin, önemli açıklamalarda bulundu. Kremlin Basın Merkezi’nden yapılan açıklamada, Putin’in yeni Amerika yönetimi ile eşitlik, iki ülke arasında saygı ve iç işlerine karışmama gibi temenni de bulundu. Bu şartların olması halinde diyalog kurmaya hazır olduklarının da altını çizdi.vladimir-putin-abd-nin-yeni-baskani-trump

Vladimir Putin ve Donald Trump’tan normalleşme sözü

Vladimir Putin iki ülke arasındaki ilişkilerin son derece yetersiz bir seviyede olduğunu belirtti. İlişkilerin normalleşmesi için bir an önce ortak çalışılması gerektiği ifade edildi. Yapılan görüşmede Suriye krizi de ele alındı. Ve Putin ve Trump, “bir numaralı ortak düşman olan uluslararası terörizmle mücadelede” birlikte çalışılması gerektiğini belirttiler. Bir diğer önemli konu ise ikili arasındaki telefon temaslarını sürdürme ve ilerde  yüz yüze görüşme gerçekleştirme konusunda aynı fikirde oldukları açıklandı.

Rusya’dan bomba Donald Trump açıklaması

Amerika, Hillary Clinton ve Donald Trump yarışında Donald Trump’ı seçerek onu başkan ilan etti. Dünya basının büyük yer tutan bu durum ile ilgili bir çok ülke ve önlemli isimlerden açıklama geldi. Kimi bu durumun bir felaket olduğunu kimi de bundan duydukları memnuniyeti ifade etti. Son olarak konu ile ilgili Rus Ortodoks Kilisesi (Moskova Patrikhanesi)’nden açıklama geldi.

Rusya, Donald Trump’ın seçilmesinden memnun!

rusyaRusların büyük çoğunluğunun mensup olduğu Rus Ortodoks Kilisesi, Donald Trump’ın başkan olarak seçilmesinden memnun olduklarını belirtti. Moskova Patrikhanesi Kiliseler Arası İlişkiler Bölümü Başkanı Metropolit İlarion’ın yaptığı açıklamada önemli ifadeler yer aldı. Metropolit İlarion, Donald Trump’ın başkan seçilmesinin terörizme karşı kurulması düşünülen uluslararası koalisyon konusunda umut verdiğinin altını çizdi. Seçimlerin öncesinde verdiği vaatlerini yerine getirip getirmeyeceği konusunda ise ‘bekleyip göreceğiz’ şeklinde yorum yaptı.Amerika’nın iki kişi arasında değilde iki farklı zihniyet arasında bir seçim yaptıklarını vurguladı. Amerika halkının herşeyin olduğu gibi kalmasını savunan bir adayı değil de değişimi savunan bir adayı seçtiklerini ifade etti.