DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Vladimir Putin dünyanın ikinci zengini çıktı

Vladimir Putin dünyanın ikinci zengini çıktı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hakkında dünyanın en zengin ikinci kişisi olduğuna dair iddialar çıktı. \r\n\r\n

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hakkında dünyanın en zengin ikinci kişisi olduğuna dair iddialar çıktı.Dünyanın en zengin kişisi olmasının yanında 70 milyar dolarlık bir servetinin de olduğu iddia ediliyor. Türkiye ile arasında çıkan uçak uçak krizini geçen günlerde Erdoğan’ın gönderdiği mektupla sonlandırdı. Sağlanan barış ile birlikte Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye’ye karşı aldığı yaptığı yaptırım ve kısıtlamaları kaldırdığını açıkladı.Son günlerde sıkça gündeme gelen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hakkında iddialar yeniden canlandı. Celebritynetworth adlı internet sitesi Putin hakkında bomba iddialarda bulundu. Celebritynetworth, Vladimir Putin’in tam 70 milyar dolar serveti olduğu iddiasını ortaya koydu. Eğer hakkında çıkan bu iddiaların gerçeklik payı varsa Putin, Microsoft’un kurucusu Bill Gates’ten sonra dünya zenginleri arasında yer alıyor.putin-in-inanilmaz-serveti

AİLESİ ZENGİN DEĞİL

Bu servetinin ailesi tarafından gelmediği ve aksine babasının asker, annesinin ise bir fabrika işçisi olduğu ortaya çıktı. Putin komuniszmin çökmesinin ardından Gazprom’da %4,5’lik bir paya sahip olmuş. Bunun yanı sıra Surgutneftegas adında bir enerji şirketinin %50’sine sahip olduğu söyleniyor.Gazprom’un yıllık geliri 100 milyar doların üzerinde olduğu için Putin’e %4,5’luk bir paydan milyonlar dolar geliyor demektir. Putin yatırımlarını dünya açmış ve İsviçreli bir petrol şirketinde de hissesi olduğu iddia ediliyor.

TARİHİ BİR KALESİ VAR

Lüks saatlere aşırı tutkusu olan Putin’in Philippe Patek marka saatlerinden yaklaşık 700 bin dolara yakınlık bir koleksiyonu var. Servetinin en gözde yatırımlarından  biri ise 40 milyon dolarlık yat. Rusya genelinde ise tam 20 villasının olduğu belirtiliyor. Servetinin en bombası ise değerinin 1 milyar doları aştığı bir tarihi kalesi olduğu söyleniyor. Yıllık kazancının ise 187 bin dolar olduğu ve 500 bin dolarlık servetinin olduğu gelen iddialar arasında.Hedge fon yöneticisi Bill Browder, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in dünyanın en zengin adamı olduğunu söylemişti. Bill Browder, “Rusya’da 14 yıldır iktidarda, ülke çok para kazandı. Bu paralar okullara harcanmadı, yollara harcanmadı. Bu paralar İsviçre’de banka hesaplarında” diye bir açıklamada bulunmuştu.