DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Vladimir Putin, NATO’ya kafa tuttu

Vladimir Putin, NATO’ya kafa tuttu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin belgeseldeki NATO’nun Rusya sınırlarına doğru genişlemesine öfkelendi. İşte Putin’in o açıklaması..\r\n

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin belgeseldeki NATO’nun Rusya sınırlarına doğru genişlemesine öfkelendi. İşte Putin’in o açıklaması..Yapımcılığını Amerikalı yönetmen Oliver Stone’un ‘Ukrayna Yanıyor’ (Ukraine on Fire) isimli belgeseli tartışmaya neden oldu. Rusya Devlet Başkanı Putin, belgeselde konu alan Ukrayna’daki kriz üzerinden NATO’nun Rusya sınırlarına doğru genişlemesine yönelik yapılan sert eleştiriler cevap verdi.Rusya Devlet Başkanı Putin, “NATO’nun genişlemesine neden tepki veriyoruz? NATO’nun aldığı kararlar bizi endişelendiriyor. Kararların nasıl alındığını biliyoruz” dedi. Yeni NATO üyelerinin Amerika’nın yaptığı baskılara karşı çıkmakta güçlük çektiğini öne sürdü. Ve bunun nedeni olarak da kendi ülkesindeki füze savunma sistemleri, yeni üsler ve saldırı sistemleri yerleştirilmesine izin verildiği olarak açıkladı.

Vladimir Putin’den NATO’ya meydan okuma

Vladimir PutinRusya Devlet Başkanı, “Bu nedenle biz de karşı önlemler almalıyız. Bir diğer deyişle, bize göre bizi tehdit etmeye başlayan bu tesisleri füze sistemlerimizin görüş alanına almalıyız. Partnerlerimizin mantığını her zaman anlamıyorum” dedi.