DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Vladimir Putin, Fransa ziyaretini iptal etti

Vladimir Putin, Fransa ziyaretini iptal etti

19 ekim 2016 tarihinde Paris’e gidecek olan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ziyaretini iptal etti. Peki Rusya Devlet Başkanı Putin, ziyareti neden iptal etti?\r\n\r\n

19 ekim 2016 tarihinde Paris’e gidecek olan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ziyaretini iptal etti. Peki Rusya Devlet Başkanı Putin, ziyareti neden iptal etti?Rusya Devlet Başkanı Putin, 19 ekim tarihindeki Paris ziyaretini iptal etti. Putin’in bu ziyareti iptal ediş nedeni oldukça merak konusu oldu. Konu ile ilgili Moskova’da yayın organlarına açıklama yapan Rusya Devlet Başkanı Putin’in sözcüsü Dmitri Peskov, ‘ Putin’in ziyaretinin önceden planlanan kültür merkezi ve sergi açılışı gibi bazı etkinliklerin program dışı kalması’ sebebi ile ziyaretini iptal ettiğini belirtti.

Vladimir Putin ziyareti tekrar gerçekleştirecek mi?

vladimir-putin-fransa-ziyaretiRusya Devlet Başkanı Putin’in sözcüsü Dmitri Peskov, “Putin, başından beri Hollande için uygun olacak zamanda Paris’i ziyaret etmeye hazır olduğunu söylemişti. Bu nedenle (Hollande için) uygun zamanı bekleyeceğiz. O zaman Putin ziyareti tekrar değerlendirecektir” dedi.

François Hollande, Putin’i ağırlayacağı için pişman olduğunu açıklamıştı

BM Güvenlik Konseyi’nin Halep ile ilgili verdiği karara Rusya’nın veto etmesine Fransa cumhurbaşkanı François Hollande’den sert tepki geldi.Fransa cumhurbaşkanı François Hollande, TF1 kanalına çok önemli açıklamalarda bulundu. 19 ekim 2016 tarihinde Paris’te ağırlayacağı Rusya Devlet Başkanı Vladimir için şok edici ifadeler kullandı. Françoiş Hollande, Rusya’nın kararı veto etmesinin ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i ağırlamaktan pişman olduğunun mesajını verdi. François Hollande,  “Şimdi kendime soruyorum, bunun bir faydası olacak mı? Bu gerekli mi? Bu bir baskı aracı olabilir mi? Suriye rejimi ile yaptıklarını ve Halep’te sivil halkı bombalamalarını biz durdurabilir miyiz?” dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande: ‘Cezalarını çekecekler’

fransa-dan-rusyaya-tepkiFrançois Hollande, 19 ekim günü ağırlayacağı Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşmesini yapacağı ve Halep’te yaşanan insanlık dramını gündemin en üst sıralarına taşıyacağını ifade etti. Ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande,  “Onu gördüğümde, bunun kabul edilemez olduğunu ve hatta Rusya’nın imajı için bile ciddi sorunlar yarattığını söyleyeceğim.” dedi. Halep’te yaşanan zor günlere tanık olan sivil halkın savaş suçu kurbanları olduğunu ifade etti. Bu suçu işleyen herkesin Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesinde cezalandırılacağının da altını çizdi.

40’ın üzerinde ülke destek veriyor

Suriye’de tam 5 yılı aşkın süredir devam eden çatışmaların sona ermesi için bir çalışma veya çözüm bulamayan BMGK eleştirilere neden olmuştu. Rusya’nın vetosuyla cumartesi günü bir kez daha bloke edilmişti. İki ülke tarafından hazırlanan tasarıya 40’ın üzerinde ülke destek veriyor. Tasarıda Halep’teki çatışmaların durması ve Halep üzerinde askeri uçakların sonlandırılması yer alıyordu. Bu maddeleri yer alan tasarı Rusya tarafıdan veto edilmişti.