DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
İstanbul’daki saldırıda şehit sayısı yükseldi!

İstanbul’daki saldırıda şehit sayısı yükseldi!

Dün akşam İstanbul Beşiktaş’ta Vodafone Arena yakınlarında büyük bir patlama meydana geldi. Çevik kuvvet ekiplerini hedef alan bombalı saldırının sesi İstanbul’un bir çok semtinden duyuldu. Bölgeye sevk edilen bir çok ambulansla yaralılar Şişli Etfal ve Gümüşsuyu’ndaki hastanelere kaldırıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yaptığı son açıklamaya göre şehit sayısının 38’e yükseldiği, 14’ü yoğun bakımda 155 kişinin de yoğun

Dün akşam İstanbul Beşiktaş’ta Vodafone Arena yakınlarında büyük bir patlama meydana geldi. Çevik kuvvet ekiplerini hedef alan bombalı saldırının sesi İstanbul’un bir çok semtinden duyuldu. Bölgeye sevk edilen bir çok ambulansla yaralılar Şişli Etfal ve Gümüşsuyu’ndaki hastanelere kaldırıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yaptığı son açıklamaya göre şehit sayısının 38’e yükseldiği, 14’ü yoğun bakımda 155 kişinin de yoğun bakımda olduğu öğrenildi.

Bakan Soylu son yaptığı açıklamada;

“En son aldığımız bilgiler çerçevesinde dün akşamki menfur saldırıda şahadete erişmiş vatan evlatlarımız 38 oldu. Bunların 30’u polis memuru ve emniyet görevlisi, 7’si sivil vatandaşımız, birinin ise kimliği henüz tespit edilemedi

Hastanelerde 136 müşahede altında vatandaşımız var. 14’ü yoğun bakımda, 5’i ameliyatta ve 155 toplam hastanelerde şu anda tedavi gören, bu olayla karşı karşıya kalmış, sağlıkları için dua ettiğimiz vatandaşlarımız var.

Saldırılar, arkadaşlarımızın yaptığı değerlendirmeler çerçevesinde fail olarak PKK’yı işaret ediyor. Olayın nasıl planlandığı, ne zaman planlandığı konusunda ve nasıl yürütüldüğü konusundaki çerçeve, arkadaşlarımızda var ancak hem soruşturmanın yürütülmesi hem de operasyonun devamı açısından, bu konuda çok fazla değerlendirmede bulunmayacağız.” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada “Maçın hemen çıkışında Bursaspor taraftarının dağıldığı çıkışta, taraftarlar dağıldıktan sonra çevik kuvvet polisimizin olduğu noktada bir bombalı araç olduğu değerlendiriliyor.” dedi. İçişleri Bakanı Soylu; 20’ye yakın yaralı olduğunu, şehit sayısı konusunda bir bilginin olmadığını aktardı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: MALESEF YARALI VE ŞEHİTLERİMİZ VAR

İstanbul’da Vodafone Arene yakınlarında Çevik kuvvet ekiplerini hedef alan saldırı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Terörün en çirkin haline bu gece şahit olduk. Maalesef şehit ve yaralılarımız var. Tüm terör örgütleri aynı amaç için ülkemize ve milletimize saldırmaktadır” dedi.

SÜLEYMAN SOYLU: 2 SALDIRI OLDU 1’İ CANLI BOMBA

Saldırı sonrası ilk açıklamayı yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul’da gazetecilere açıklamalarda bulundu. Soylu; “Öncelikle milletimize geçmiş olsun. Çok hain ve alçak bir saldırı gerçekleştirildi. İki patlama olduğu arkadaşlarımız tarafından değerlendirildi. Birisi tam stadın hemen üzerinde Süzer Plaza ile yan yana olan, daha önce Beleştepe denilen yerde, birisi de Maçka Parkı’nda. Maçka Parkı’ndaki canlı bomba olduğu değerlendiriliyor. Her bilgi teyide muhtaç bilgi” dedi.

BURSA SPOR TARAFTARI ÇIKTIKTAN 5 DAKİKA SONRA SALDIRI GERÇEKLEŞTİ

Bursaspor taraftar grubu Teksas’ın tribün lideri Selim Kurtulan, saldırı sonrası yaşananları bildirdi. Kurtulan’ın yaptığı açıklamaya göre, Bursaspor taraftarı staddan ayrıldıktan yaklaşık 5 dakika sonra saldırı gerçekleşti.Kurtulan; “Biz sesi duyduk ama öyle bomba aklımıza gelmemişti. Biz çıktığımızda herhangi bir şey yoktu. Ama stattan ayrıldıktan 5 dakika sonra patlama oldu. Yolda giderken detayları öğrenmeye başladık. Sonradan bizi arayanlar patlama olduğunu söyledi. Çok şükür bizim kafilede bir şey yok. Sürekli bizi arıyorlar, merak ediyorlar. Bursaspor taraftarlarımız merak etmesin, hepimiz iyiyiz. Bu alçak saldırıyı kınıyoruz. Bu olayın Beşiktaş maçından sonra olması bizi üzdü. Umarım şehitlerimiz olmaz, daha da üzülmeyiz. Geçmiş olsun.” dedi.

Lig Tv muhabiri Tuna Akdemir ise gelişmeleri şöyle aktardı;

“Vodafone Arena’da protokol tribünün önünde şu an araç yanıyor. TOMA ve itfaiye geldi. Olay sırasında bir polis otobüsü vardı. Şu an polis otobüsünün camları yok. Polislerin durumu iyi. 10 saniye içerisinde iki tane patlama sesi duyuldu.

Daha sonra polis havaya ateş açtı. Önce patlama sesi duyduk. 10 saniye sonra bir patlama sesi daha oldu. Sonra polis ateş açmaya başladı.”