DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Volkswagen çalışanlarına kötü haber

Volkswagen çalışanlarına kötü haber

Alman araba markalarının en büyüğü Volkswagen çalışanlarını bu sefer çok üzecek. Onlarca çalışan alınan bu karar karşısında ne yapacak?\r\n\r\n

Alman araba markalarının en büyüğü Volkswagen çalışanlarını bu sefer çok üzecek. Onlarca çalışan alınan bu karar karşısında ne yapacak?En ünlü Alman araba markası Volkswagen, elektrikli otomobil üretime geçtiklerinde çalışanlarına kötü haber vereceğini açıkladı. Volkswagen’in insan kaynakları bölümü başkanı Karlheinz Blessing o haber ile ilgili açıklama yaptı. Karlheinz Blessing’in Frankfurther Allegemeine Zetiung’a  verdiği bilgide, üretici firmanın elektrikli otomobile geçiş sırasında binlerce işçinin işine son verme kararı aldığını belirtti.

Volkswagen çok sayıda kişinin işine son verecek

Frankfurther Allegemeine Zetiung’da yer alan demeçte işten çıkarılacak kişi sayısının 5 haneli olduğunun altı çizildi. Volkswagen’in insan kaynakları bölümü başkanı Karlheinz Blessing,  ”Elektrikli otomobillerin dizel, benzin motorlu araçlara göre daha az parça gerektirmesi nedeniyle personel sayısı azalacak.” dedi.volkswagen

Alman devi 4 marka otomobillerini geri çağırıyor

 Alman hükümetinden yapılan açıklamada ülke genelindeki Porsche, Volkswagen, Audi ve Mercedes marka 630 bin otomobilin geri çağrıldığı açıklandı.

Alman devi markaların başı emisyon skandalıyla dertte

Otomobillerin geri çağırılmasına neden olarak otomobillerin emisyon yazılımındaki sorunlar gösteriliyor.Geri çağırılan otomobillerin emisyon yazılımları düzeltilerek araçlar geri gönderilecek. Alman hükümetinin yürüttüğü soruşturma sonucu sadece Volkswagen’in otomobillerinde hileli yazılıma rastlandı.

Volkswagen’in tarihi zararı

volkswagen-eaVolkswagen emisyon skandalı nedeniyle geçen yılın tamamında ne kadar zarar ettiğini açıklamıştı.Volkswagen’in açıklamasına göre;Volkswagen dizel araç emisyon skandalı nedeniyle ayrılan 16.2 milyar euro karşılık nedeniyle geçen yılın tamamında 4.1 milyar euro zarar ettiğini açıkladı.