DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
WhatsApp iOS’a GIF Desteğini Kullanıcılarına Sundu

WhatsApp iOS’a GIF Desteğini Kullanıcılarına Sundu

WhatsApp iOS kullanıcılarına GIF desteğini sundu. Android’e ne zaman gelecek? WhatsApp’tan GIF nasıl gönderilir? GIF editörü nasıl kullanılır?

Dünya genelinde 1 milyardan fazla kullanıcısı olan WhatsApp’a beklenen güncelleme geldi. Şimdilik sadece iOS kullanıcılarına sunulan güncellemeyle, kullanıcıların merakla beklediği GIF desteği uygulamaya eklenmiş oldu.Facebook’un sahibi Mark Zuckerberg’in sahip olduğu WhatsApp uygulamasına yeni gelen güncellemeyle kullanıcılar kendilerine sunulan kütüphaneden veya istedikleri videolarla GIF oluşturabilecekler.whatsapp-gif

GIF nasıl gönderilecek?

WhatsApp, dünyanın en büyük GIF arşivi sitesi GIPHY ile anlaştı. Kullanıcılar GIPHY’in geniş kütüphanesinden göndermek istediği konuyla ilgili aramalar yapıp binlerce GIF’e bir anda ulaşabilecekler.

WhatsApp’da GIF nasıl yapılır?

Yeni güncellemeyle güçlü GIF düzenleme ve oluşturma editörünü de kullanıma sunan WhatsApp, kullanıcılara 6 saniye veya daha kısa süreli videolarla GIF oluşturup göndermelerine de olanak sağladı.Bu işlemi gerçekleştirmek için yapmanız gereken,  Film Rulosundan belirlediğiniz vidoeyu seçerek, GIF butonuna basmak olacak.Seçtiğiniz GIF’lere yazı, çıkartma dilerseniz çizim bile ekleyebileceksiniz.whatsapp-gif2

Android Güncellemesi ne zaman gelecek?

En büyük online mesajlaşma platformu olan WhatsApp’ın GIF güncellemesini şimdilik sadece iOS kullanıcıları için sunduğunu yazının başında açıklamıştık.Yeni özelliğiyle Android uygulamasının önüne geçen uygulama için Google Play Store’da ne zaman güncelleme yapılacağı henüz bir netlik kazanmış değil.