DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
WhatsApp, verilerinizi paylaşıyor iddiası doğru mu?

WhatsApp, verilerinizi paylaşıyor iddiası doğru mu?

70’den 70’e mesajlaşma amacıyla kullanılan WhatsApp için ‘mesajlarınızı paylaşıyor’ iddiası kullanıcıları endişelendirdi.Günümüzün en çok kullanılan mesajlaşma programı olan WhatsApp, iddialara göre kullanıcıların telefon numaralarını facebook ile paylamasından dolayı mahkemeye verilerek Almanya Tüketici Koruma Birliği tarafından şikayet edildi.Almanya Tüketici Koruma Birliği’ne göre WhatsApp , kuralları çiğneyerek kullanıcıları ve verileri usulsüz bir şekilde paylaştı.Alınan bilgilere göre WhatsApp’ın yasalara uygun

70’den 70’e mesajlaşma amacıyla kullanılan WhatsApp için ‘mesajlarınızı paylaşıyor’ iddiası kullanıcıları endişelendirdi.Günümüzün en çok kullanılan mesajlaşma programı olan WhatsApp, iddialara göre kullanıcıların telefon numaralarını facebook ile paylamasından dolayı mahkemeye verilerek Almanya Tüketici Koruma Birliği tarafından şikayet edildi.Almanya Tüketici Koruma Birliği’ne göre WhatsApp , kuralları çiğneyerek kullanıcıları ve verileri usulsüz bir şekilde paylaştı.Alınan bilgilere göre WhatsApp’ın yasalara uygun olmayan şekilde kullanıcıların numaralarını facebook ile birlikte birleştirdiği ortaya çıktı.


Rusya’da whatsApp kullanmak yasaklandı

Rusya’da alınan whatsApp kararına uymayanlar işlerinden olacak. Devlet memurlarının whatsApp kullanmaları artık yasak.  Rusya devlet memurlarının whatsApp ve diğer sohbet uygulamalarını kullanmalarını yasakladı. Alınan bu yasak kararı ile devlet memurları bu gibi sohbet uygulamalarından  dosya gönderimi ve yazışma yapamayacak. Yasağı aldırış etmeyip kullanamaya devam eden devlet memurları için disiplin cezasının yanı sıra işten dahi atılabilecek.  Izvestia gazetesinde yer alan haberde, milli iç güvenlik teşkilatı FSB’nin bu konuda çok ciddi adımlar atacağı ifade edildi.