DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
WhatsApp ve Facebook’ta bu linki sakın açmayın!

WhatsApp ve Facebook’ta bu linki sakın açmayın!

Almanya’da özellikle WhatsApp ve Facebook’ta aslı olmayan bir haber sürekli olarak yayılıyor. Zincirleme mesajda aielelere her bir çocuk için bir kereye mahsus olmak üzere 500 Euro verileceği iddia ediliyor. İddianın arkasından da parayı almak için doldurulması gereken forma götüren link veriliyor.Fakat bu linkin formla alakası yok. Çünkü böyle bir form olmadığı gibi böyle bir uygulama

Almanya’da özellikle WhatsApp ve Facebook’ta aslı olmayan bir haber sürekli olarak yayılıyor. Zincirleme mesajda aielelere her bir çocuk için bir kereye mahsus olmak üzere 500 Euro verileceği iddia ediliyor. İddianın arkasından da parayı almak için doldurulması gereken forma götüren link veriliyor.Fakat bu linkin formla alakası yok. Çünkü böyle bir form olmadığı gibi böyle bir uygulama da yok. Bu yüzden uzmanlar bu linke kesinlikle basılmamasını tavsiye ediyor. Federal Vergi Merkez Dairesi de konuyla ilgili açıklamasında duyurunun sahte olduğunu açıkladı. Dairenin bildirdiğine göre zincirleme mesajı yazanlar linke basanları oyuna getirmek istiyor.

ÖZELLİKLE WHATSAPP VE FACEBOOK KULLANANLAR DİKKAT!

Zincirleme mesaj zararsız gibi görünüyor ancak uzmanlar yine de WhatsApp ve Facebook gibi ortamlarda bu gibi mesajlar karşısında dikkatli olmayı, açılması istenen link bir arkadaştan bile gelse dokunmamayı öneriyor. Bir diğer önemli önerileri ise zaten açmadıkları linki başkalarına yönlendirerek yaymamaları. Bazı sahte zincirleme mesajlarda virüs de olabileceğine dikkat çeken uzmanlar, kulanıcıların dikkat etmedikleri takdirde bilgisayarlarına virüs bulaştırabileceklerini söylüyor.

ABONE TUZAĞINA DÜŞMEYİN, ŞANS OYUNLARINA KANMAYIN!

Uzmanlar bilgisayar virüsü uyarısında bulunan zincirleme mesajlardan bile uzak durulmasını istiyor. Aksi takdirde bilgisyararın veya akıllı telefonun virüse maruz kalması işten bile değil.Bunun dışında bazı dolandırıcılar da internet kullanıcılarını abone tuzağına düşürüyorlar. Örneğin bazıları bir şans oyununa katılanlara ücretsiz uçak bileti vaadinde bulunabiliyorlar. Uzmanlar bu tuzağa düşenlere kesinlikle ödemede bulunmamalarını tavsiye ediyor. Bu gibi durumlarda yapılması gereken en mantıklı iş cep telefonu hattını sunan şirkete dilekçe sunmak ve üçüncü şahıslara engel koymasını istemek.Facebook ve benzeri sosyal medya kanalları çıktıklarından bu yana belli bir hukuki çerçeveye oturtulamadıkları için sık sık bu ve benzer hukuksuzluklar yaşanabiliyor.