DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Wolfsburg, Yunus Mallı’yı kadrosuna kattı

Wolfsburg, Yunus Mallı’yı kadrosuna kattı

Wolfsburg, Mainz’da top koşturan milli futbolcu Yunus Mallı’yı transfer etti.

Almanya Bundesliga ekibi Wolfsburg kadrosunu Mainz’da forma giyen milli futbolcu Yunus Mallı ile güçlendirdi.Oyuncunun kulübü olan Mainz yaptığı açıklamada 24 yaşında olan Yunus Mallı’nın Wolfsburg’a transfer olduğunu ve anlaşmanın 2021 yılına kadar süreceğini ifade etti.Ayrıca Mainz’ın sportif direktörü “Geçtiğimiz kış aylarından bu yana değişiklik talebi vardı ve iki tarafı da memnun eden bir teklif geldi. Mainz’da geçirdiği 5.5 yılın ardından, kontrat uzatma konusnda farklı talepleri oldu, ki ekonomik yönden bizim için imkansızdır. Bu anlamda iyi bir şekilde ayrıldı. Ona verdiği iyi hizmet için teşekkür ediyoruz ve yeni yolculuğunda başarılar diliyoruz. Genç oyunculara gelişim açısından harika bir örnek oldu.” ifadelerini kullandı.Wolfsburg’un devre arası kampına katılmak üzere Mainz kampından ayrılan orta saha oyuncusunun, bonservisine ilişkin bilgi paylaşılmadı ancak Alman basını, transferin 12,5 milyon Euro karşılığında gerçekleştiğini öne sürdü.

10 numaralı forma Yunus Mallı’nın

Wolfsburg Kulübü resmi siteden yaptığı açıklamada, Yunus için ödenen bonservis bedelini duyurmazken oyuncunun 10 numaralı formayı giyeceğini belirtti.Wolfsburg Sportif Direktörü Olaf Rebbe de yaptığı açıklamada transfer için mutlu olduklarını söyledi. Rebbe, “Yunus’u aramızda görmekten dolayı mutluyuz. Hücum hattımız daha da güçlendi. Kendisi 100’den fazla Bundesliga maçına çıktı. Milli takım ve Mainz formalarıyla Avrupa tecrübesi edindi. Harika bir takım oyuncusu” ifadelerini kullandı.A Milli Futbol Takımı formasını 9 kez giyen Yunus, 2011 yazından beri oynadığı Mainz’da 146 maça çıktı ve 32 gol, 23 asist üretti.

Yunus Mallı kimdir?

Yunus Mallı, 24 Şubat 1992’de Almanya’nın Hessen eyaletinde bulunan Kassel şehrinde dünyaya gözlerini açtı.Altyapı kariyerinde Sportfreunde Fasanenhof, VfL Kassel, Borussia M’gladbach takımlarında forma giydi.Profesyonel futbol kariyerinde Borussia M’gladbach II takımında başladı.Daha sonra FSV Mainz 05 II takımına transfer oldu. Daha sonra ise FSV Mainz 05 takımına katıldı.Özellikle geçtiğimiz sezon FSV Mainz 05 ile büyük bir sükse yakalayan Yunus, Türk Milli Takımı’na kadar yükselmeyi başardı.Milli futbolcu sezonun devre arasında Bundesliga ekiplerinden Wolfsburg’a transfer oldu.Yunus Mallı kariyeri boyunca 143 maça çıktı ve bu maçlarda 23 kez fileleri havalandırdı. Gurbetçi oyuncu Türk Milli Takımı’nda Euro 2016’da dahil olmak üzere toplam 8 kez forma giydi ve henüz fileleri havalandırma başarısı gösteremedi.