DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
X-ray cihazının kullanılması yasaklandı

X-ray cihazının kullanılması yasaklandı

Çin’de X-ray cihazının kullanılması yasaklandı. Çin’in bazı bölgelerindeki tren istasyonu ve havalimanlarında kullanılmasına yasak kondu.\r\n\r\n

Çin’de X-ray cihazının kullanılması yasaklandı. Çin’in bazı bölgelerindeki tren istasyonu ve havalimanlarında kullanılmasına yasak kondu.Açtığı radyasyonla etrafa zarar verdiği düşündüğü gerekçesi ile Çin’in bazı bölgelerinde bulunan tren istasyonları ve havalimanlarında X-ray cihazının kullanılması yasaklandı. Çin Çevre Koruma Bakanlığı, konu ile ilgili talimat verdi. Talimatta Çin’in güneyindeki Sıçuan eyaleti ve diğer bölgelerde belirtilen yerlerdeki X-ray cihazının kaldırılması istendi.

X-ray cihazının kullanılması yasaklandı

x-ray-cihazinin-kullanilmasi-yasaklandiÇin Çevre Koruma Bakanlığı, yolcuların radyasyon riskine karşı yaptığı şikayetlerin üzerine harekete geçti. İnsanların sağlığını tehlikeye atmamak için x-ray cihazlarının üretimi ve satışı konusunda durdurulmasının yanı sıra Sıçuan Eyaleti Çevre Koruma Birimine bir yazılı talimat gönderildi. Gelen bu talimat üzerine Sıçuan Eyaleti Çevre Koruma Birimi konunun araştırılması istendi.Bunun yanı sıra Çin Çevre Koruma Bakanlığı yaptığı araştırma ve incelemeler sonucunda x-ray cihazlarının insana sağlığına zararlı olduğu ortaya çıktı. Nüfus çoğunluğu olan Çin hükümeti bu durum karşısında x-ray cihazlarının insan vücuduna zararlı olduğunu ifade etti. Güvenliğin yüksek derece de alındığı Çin’de x-ray cihazının yasaklanmasının ardından yerine ne kullanılacağı konusunda net bir bilgi yer almadı.