DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Yabancı plakalı araçlar için ücretsiz geçiş tarih oluyor

Yabancı plakalı araçlar için ücretsiz geçiş tarih oluyor

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı’ndan gelen haberle yabancı plakalı araçlar için ücretsiz geçiş tarih oluyor.Yabancı plakalı araçlar bu zamana kadar Türkiye’nin otoyol ve köprülerini ücretsiz olarak kullanıyorlardı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da bu durumun ülke ekonomisi açısından ciddi anlamda zararlara neden olduğunu ifade etti. Bunun içinde artık yabancı plakalı araçların ücret ödemesi için

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı’ndan gelen haberle yabancı plakalı araçlar için ücretsiz geçiş tarih oluyor.Yabancı plakalı araçlar bu zamana kadar Türkiye’nin otoyol ve köprülerini ücretsiz olarak kullanıyorlardı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da bu durumun ülke ekonomisi açısından ciddi anlamda zararlara neden olduğunu ifade etti. Bunun içinde artık yabancı plakalı araçların ücret ödemesi için yapılan çalışmaların devam ettiği belirtti.

Yabancı plakalı araçlar için ücretsiz geçiş tarih oluyor

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, “Ücretli̇ karayollarında yabancı plakalı araçlara ai̇t geçi̇ş ücretleri̇ ve i̇dari̇ para cezalarının tahsi̇li̇ne i̇li̇şki̇n yönetmeli̇k, bugün Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, yabancı plakalı araçlar sürücüsünün Türk vatandaşı olup olmadığına bakılmaksızın ücretli karayolundan geçiş yapmaları halinde, belirlenen tarifeye göre ücret ödeyecek. Ücret ve cezalarını ödemeyen araçların, ülkeyi terk etmelerine müsaade edilmeyecek” dedi.Kaçak geçiş yaptığı tespit edilen araçlar Genel Müdürlüğü tarafından giriş-çıkış yaptığı mesafeye ait geçiş ücretine ilave olarak bir de cezanın 10 katı kadar para ödeyeceklerini ifade etti. Arslan, ödemesiz geçiş tarihini izleyen 15 gün içinde söz konusu ücreti ödeyenlere para cezası uygulanmayacağını da belirtti.