DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
YALNIZLIK ALLAH'A MAHSUSTUR..

YALNIZLIK ALLAH'A MAHSUSTUR..

Değerli okuyucularım; Her yıl ülkemizde 18-24 mart tarihleri arasında Yaşlılar Haftası kutlanılmaktadır. Ben de nacizane bir kaç kelam etmek istiyorum.   Bildiğimiz gibi Cenab-ı ALLAH insanoğlunu bir damla su ile meydana gelmesine vesile oluyor.Hepimiz aynı merhalelerden geldiğimize göre elbette bir gün her şeyin sonu olduğu gibi bizlerde doğuyoruz, büyüyoruz, yaşlanıyoruz ve en sonunda ölüyoruz. Tabi

Değerli okuyucularım; Her yıl ülkemizde 18-24 mart tarihleri arasında Yaşlılar Haftası kutlanılmaktadır. Ben de nacizane bir kaç kelam etmek istiyorum.

 
Bildiğimiz gibi Cenab-ı ALLAH insanoğlunu bir damla su ile meydana gelmesine vesile oluyor.Hepimiz aynı merhalelerden geldiğimize göre elbette bir gün her şeyin sonu olduğu gibi bizlerde doğuyoruz, büyüyoruz, yaşlanıyoruz ve en sonunda ölüyoruz. Tabi bazı istisnalar kaideyi değiştirmez bazen çok genç yaşta veya bebek iken bile vefat edebiliyoruz…
 
Bu ömrü bize verende ALLAH alanda ALLAH buna hiç birimizi itirazı asla ve asla olamaz. Şuan yakın çevremizde bulunan veya aile efradı olan yaşlılarımız bir zamanlar bizler gibi gençtiler dinamiktiler. yıllar onları yaşlandırdı. Artık eskisi gibi enerjik değiller. Unutkan olmaya başladılar. Bazen yaşlılığın vermiş olduğu durumlardan dolayı kırıcı bile olmaktalar. Peki biz bunları başımızdan mı atacağız? Asla biz onların evlatları olarak daima sağlıklarında ve beşeri ilişkilerinde hep yanlarında olmalıyız..
 
İslami yönünden bakarsak, Hz. Ali'in bir ihtiyara saygısından dolayı önünden yürümeyip arkasından gittiği bildiriliyor. Hadis-i şerifte mealen güçsüzlere,hastalara, yaşlılara ve küçüklere merhamet ediniz!
 
Yaşlılarımıza hürmet ve ikram, Allahü tealaya saygıdandır. ( Buhari)
 
Büyüklerimizi saymayan, küçüklerimize acımayan bizden değildir. ( Buhari)
 
Halkı içindeki ihtiyar, ümmeti içindeki peygamber gibidir. 
 
Peygamber efendimizin, ( ALLAHÜ Teala, yemin ederek," Müslüman olarak ihtiyarlayana azap etmekten haya ederim" buyurdu. 
 
Dolmuşta otobüste otururken iyi mi kötümü olduğu bilinmeyen yaşlı kimselere yer vermek dinimizin ihtiyarla hürmet etmenin önemini vermiştir. Bir hadis-i şerifte: Bir genç, bir yaşlıya, yaşından dolayı hürmet ederse onun yaşına varınca, Allahü teala, ona gençleri hürmet ettirir.
 
Bu dünya  etme , bulma dünyasıdır. Bugünün gençleri, yarının ihtiyarlarıdır.
 
ihtiyara hürmet ederken, zengin, fakir, iyi, kötü ayırmamalıdır.
 
Zengine zenginliği için hürmet edilmez. Malından dolayı zengini yüceltenin, fakirliğinden dolayı fakiri aşağılayanın lanete müstahak olduğunu bildirmişlerdir. Yüce dinimizin beşeri hayatta insanoğlunun yaşamında bir rehber olan kuran-ı kerimde bizlere doğrusu ne ise, onu bildirmektedir.
 
Unutmamak gerek keser döner sap döner bir gün hesap döner. Ne ekersen onu biçersin diye söylenen özlü sözler zaten her şeyi bizlere anlatıyor. Gerek toplum olarak gerek devletin çeşitli kademeleri yaşlılarımızın refahı ve kısa olan ömürlerini daha iyi geçirmeleri için onlara ekonomik sosyal yönden faydalı olan projeleri yapmalılar. Buna emin olun ki, Para insana yaşlılığında daha çok gerekli nedeni şu hepimiz torun sahibi olacağız o torunu sevmek bile maddiyata dayanıyor.
 
Kim istemezki, her hafta sonu torunlarını alsın bir alışveriş merkezine veya güzel bir restoranda onlara yemek ısmarlasın inanın dede ve ninelerin en fazla ezik oldukları durum bu torunlara veya her hangi bir akraba, arkadaş ahbap çocuğuna bir harçlık vermeyi kim istemez ki?
 
Bizim Türk toplumumuz paylaşımcı bir kültüre sahip. Bu söylediklerimi yapan yaşlı sayısı ancak bir elde parmak sayısı kadar. Son 5- 10 yıl içerisinde yanlış politikalar yüzünden yaşlılarımız kendilerini toplumdan soyutlamaya başladılar. Emekli oldukları halde maaşları ancak ilaç ve günlük yaşamlarına yetmemekte. Belki sizlerde zaman zaman karşılaşıyorsunuz 65- 70 yaşındaki, yaşlılarımız geçinmek için ek iş aramaya başladılar. Bu nasıl yaşlıya saygı bu nasıl yaşlılar haftası her şey sadece formalite, Zira yaşlılarımızı sefalete , ölüme terketmiş güruhlar topluluğu olmuşuz
 
 Bugün ecnebi milletlerindeki yaşlılara baktığınızda emekli olduklarında, dünya turuna çıkmaktalar! Yeni yerler görmek için planlar yaparken gelin görün ki, bizim yaşlılar asgari ücret seviyesindeki maaşları ile zar zor geçinmeye çalışmaktalar. Kış aylarında doğalgaz faturası fazla gelmesin diye yataklarından çıkamayan yaşlılarımızı bu hale getirenler utansın. Çağ atlayan Türkiye bu mu?
 
Çoğu yaşlılarımız ülke içerisinde bir akraba ziyaretine bile gidemez hale gelmiş vaziyette, sadece ve sadece ölümünü beklemekten yana hiç bir hayal kuramamaktadır.. Bırakın beyler! Mangalda kül bırakmıyorsunuz ama Yeni Türkiye dediğiniz ülkemizde yaşlıların hali çok manidar. İnsanca yaşamak hakkını ne zaman kazanacağız. Yine de burukta olsa yaşlılarımızın haftasını kutluyor, pak ellerinden öpüyorum…