DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Yan etkisi olmayan ağrı kesici hastaların yeni umudu oldu

Yan etkisi olmayan ağrı kesici hastaların yeni umudu oldu

Alman bilim insanları tarafından geliştirilen yeni ilacın yan etkileri bulunmuyor. İşte yan etkisi olmayan ağrı kesici ilaçlar… Berlin Charite Üniversite Hastanesi’ne ait bilim adamları tarafından bulunan yöntemde ağrı kesicilerin, sağlam dokulara herhangi bir etkisi olmayacağı görülüyor. Yan etkisi olmayan ağrı kesici hastaların yeni umudu oldu Morfine benzerlik gösteren daha yeni moleküllerin, opioid gibi ilaçların aşırı

Alman bilim insanları tarafından geliştirilen yeni ilacın yan etkileri bulunmuyor. İşte yan etkisi olmayan ağrı kesici ilaçlar…

Berlin Charite Üniversite Hastanesi’ne ait bilim adamları tarafından bulunan yöntemde ağrı kesicilerin, sağlam dokulara herhangi bir etkisi olmayacağı görülüyor.

Yan etkisi olmayan ağrı kesici hastaların yeni umudu oldu

Morfine benzerlik gösteren daha yeni moleküllerin, opioid gibi ilaçların aşırı yan etkilerini yok ederek aynı şekilde ağrıyı gidermesini sağlayan bir ilaç geliştirildi.

Araştırmalar sonucunda bu yan etkisiz ilaçların sadece ağrı kesicilerde sınırlı kalmayacağını yeni çalışmalara devam edileceği öğrenildi.

Dr. Viola Spahn ve Dr. Giovanna Del Vecchio, “Bu özellik, ağrı kesici etkinin yalnızca yaralı dokularla sınırlı kalmasını sağlıyor. Böylece, opioidlerin vücutta yol açabileceği solunum sorunları, uyuşukluk, kabızlık ve bağımlılık risklerini ortadan kaldırıyor.” açıklamasında bulundu.