DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Yanmış Tencere Nasıl Temizlenir?

Yanmış Tencere Nasıl Temizlenir?

Mutfaktan gelen ve her yeri saran bir yanık kokusu. Acaba ne olabilir? Tabi ki de yemek yaparken ocakta unutulmuş bir tencere. Yemeğin yandığına mı üzülelim tencerenin dibinin tuttuğuna mı? Ve kara kara düşünmeler. Hem akşam ne yesek hem de dibi tutan yanmış tencereyi nasıl temizlesek. Bu hepimizin yaşayabileceği bir senaryodur. Pekiyi o zaman, dibi tutmuş

Mutfaktan gelen ve her yeri saran bir yanık kokusu. Acaba ne olabilir? Tabi ki de yemek yaparken ocakta unutulmuş bir tencere. Yemeğin yandığına mı üzülelim tencerenin dibinin tuttuğuna mı? Ve kara kara düşünmeler. Hem akşam ne yesek hem de dibi tutan yanmış tencereyi nasıl temizlesek. Bu hepimizin yaşayabileceği bir senaryodur. Pekiyi o zaman, dibi tutmuş yanmış tencere nasıl temizlenir, yanık kalıntıları nasıl çıkar bir bakalım.Dibi tutmuş, yanık tencereleri temizlemek için çeşitli yöntemleri vardır. Ancak yöntemi belirlerken 3 şeye dikkat etmek gerekir. Bunlar yanan tencerenin hangi malzemeden yapıldığı, içinde yanan şeyin ne olduğu ve temizlemek için ne kadar zamanınız olduğudur.1.Yöntem: Bulaşık makinesi deterjanı kullanmak: Her türlü yemek yanığında ve her tencere çeşidinde kullanılabilen bir yöntemdir. Daha çok tencere dibinde kalın bir yanık kalıntısı olduğu durumlarda etkilidir.Tencereye yanık kısmını 1cm geçecek kadar su doldurulur.Üzerine 1 tane tablet bulaşık makinesi deterjanı ya da 2 çorba kaşığı toz çamaşır makinesi deterjanı koyulur.10 dakika kaynatıldıktan sonra birkaç saat ya da vaktiniz varsa 1 gece bekletilir.Bekleme sonunda spatula ile oynattığınızda yanık kalıntısı kalıp halinde çıkacaktır.2.Yöntem: Karbonat Kullanarak: Bu yöntem dibi hafif yanmış tava ve tencerelerde uygulanabilir.Yanmış tencerenin dibinde ki artıkları tencere sıcakken hemen bir spatula veya tahta kaşıkla kazıyın.1-2 saat soğumasını bekleyinTencereye yaklaşık 1 su bardağı kadar karbonat koyun.Üzerine yanan kısmı geçecek kadar su ekleyin.Tencerenin kapağını kapatıp 3 ile 8 saat arsında bir süre bu şekilde bekletin.Sonra sert bir plastik veya ahşap spatula ile tekrar kazıyın.Yeşil ovmalı mutfak süngeri ile güzelce temizleyin.3.Yöntem: Sirke Kullanarak: Bu yöntem çelik tence ve tavaları temizlemek için güvenlidir.Öncelikle tencereye yanık kısmı geçecek kadar sirke koyunTencerenin kapağını kapatıp bir gece bu şekilde bekletin.Ertesi gün sıcak su ve ovmalı mutfak süngeri ile ovarak güzelce temizleyin.

Emaye Kaplı Döküm Demir Tencereler İçin Uygulanacak Yöntemler

1.Yöntem:Önce yanık tencerenin soğumasını beklenir,Sonra tencereye bol sıvı bulaşık deterjan dökülür.Tencere sıcak su ile doldurulup köpürtülür.Bir gece bu şekilde bekledikten sonra yumuşak yeşil bir süngerle yanıklar temizlenir.2.yöntem.Tencereye bolca karbonat veya toz çamaşır deterjanı dökülür ve yeşil bulaşık süngeri ile ovarak temizlenir.3.Yöntem1 ölçü tuza, 2 ölçü limon suyunu karıştırın ve yarım saat sonra yavaşça ovarak temizleyin.

 Demir Döküm Tencereler İçin Uygulanacak Yöntem

Yanmış tencere biraz ılıdıktan sonra, 1 litre kadar kaynar olmayan sıcak su ve 1 çorba kaşığı toz çamaşır deterjanını tencereye koyun.Daha sonra orta ateşli bir ocağa koyun.Birkaç dakika kaynatın ve suyu dökün.Eğer tencere temizlenmediyse temizlenene kadar işlemi tekrarlayın.