DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Yasin Öztekin’e Almanya’dan talip var

Yasin Öztekin’e Almanya’dan talip var

Yasin Öztekin, Galatasaray’da gösterdiği performansla Alman ekibini peşine taktı.

Kariyerini en parlak sezonunu geçiren Yasin Öztekin transfer döneminin gözde isimlerinden biri olmayı başardı. Kabala’nın geçtiğimiz günlerde 29 yaşındaki oyuncu için Galatasaray’a bir teklif yaptığı iddia edilmişti. Ayrıca ismi açıklanmayan bir Katar kulübünün de bir teklif yönelttiği ortaya atıldı. Bu haberlerin yankıları sürerken şimdi de Yasin’in Almanya’dan bir talibi olduğu ortaya çıktı.

ESKİ FENERBAHÇE HOCASI ONUN PEŞİNDE

Almanya 2.Lig (2.Bundesliga)’da mücadele eden 1860 Münih, Yasin Öztekin’i gündemine aldı. Geçtiğimiz günlerde takımın başına getirilen eski Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Galatasaray’lı oyuncuyu transfer listesinin en tepesine koydu.Fenerbahçe’nin başında olduğu dönem Yasin Öztekin’in futbolunu sık sık öven Pereira oyuncunun 1860 Münih kadrosuna dahil edilmesini ısrarla istiyor. Çalıştırıcısının bu isteğini geri çevirmeyen Alman ekibi Galatasaray’ın kapısını çalmaya hazırlanıyor.

3 MİLYON EURO ÖNERİLECEK

Oyuncu için önerilecek bonservis ücreti de belli oldu. 1860 Münih bu transfer için Galatasaray’a 3 milyon Euro’luk bir teklif yapmaya hazırlanıyor. Galatasaray oyuncuyu 2014 yılında Kayseri Erciyesspor’dan 2.5 milyon Euro karşılığında kadrosuna kattı. 1860 Münih’in oyuncuya ne kadar yıllık ücret teklif edeceği henüz bilinmiyor.Türkiye’de futbolcuların yıllık ücretlerinde yüzde 15 vergi alınıyor ancak durum Almanya’da biraz farklı. Almanya’da yıllık ücretlerin yüzde 50’ye yakını vergi olarak alınıyor. Bu nedenler Alman ekibinin oyuncuya yönelteceği oldukça önemli. 1860 Münih’in Türkiye’de yılda vergilerle birlikte 1 milyon Euro kazanmakta olan Yasin için kesesini ağzına kadar açacağı öğrenildi.

“ÖNCELİKLİ TERCİHİM GALATASARAY”

Bu transfer girişimi sonrasında Yasin Öztekin’in vereceği yanıt oldukça merak ediliyor. Geçtiğimiz günlerde verdiği röportajda Galatasaray’daki geleceğiyle ilgili konuşmuştu. 30 yaşındaki kanat oyuncusu “Ben her zaman söyledim. Önceliğim daima Galatasaray. 1.5 yıllık sözleşmem var. Eğer bir yere gideceksem kulübümün onayı lazım. Ama ben kariyerimi Galatasaray formasıyla tamamlamak istiyorum” ifadelerini kullanmıştı.

RAKAMLARLA YASİN ÖZTEKİN

Transfer haberleriyle sık sık gündeme gelen Yasin Öztekin son maçlarda oldukça istikrarlı bir çizgide gidiyor. Bu sezon 13 Spor Toto Süper Lig, 3 Ziraat Türkiye Kupası ve 1 Turkcell Süper Kupa maçına çıktı. Milli futbolcu bu maçlarda 8 gol ve 2 asistle takımına katkı sağladı. 8 yıldır profesyonel futbol yaşantısını sürdüren Yasin Öztekin bu sezon en iyi istatistiklerini yakalamayı başardı.